Суспільство (відео)

Коли кожен донат важливий: чернігівські волонтери розповіли, про методи швидкого закриття збору (Відео)

Минає третій рік великої війни, яка змінила життя кожного українця. Волонтерство стало однією з найважливіших сил підтримки країни та її захисників, об’єднавши тисячі людей для допомоги армії. Чернігівська благодійна організація «Північний Янгол» розповіла, як сьогодні бути волонтером у таких непростих умовах.

«На даний момент, це самовідданість, тому що у когось просто йде життя, а у когось і життя і робота і волонтерство. Я не буду казати за всю країну, але багато чернігівських волонтерів, я знаю, наскільки вони виснажені, це видно по їх обличчях, тому, це звичайно самовідданість»,- Наталія Орлова (Івкіна) – волонтерка БО «Північний Янгол».

Наразі збори закриваються дедалі важче, і волонтерки з благодійної організації поділилися своїми «лайфхаками» для прискорення цього процесу.

«Часто буває таке, що залучаю аудиторію, що пишу в особисті з проханням «задонадьте, будь ласка, стільки-то туди, стільки туди, терміново, критично потрібні просто кошти» дуже багато людей реагує, саме на особисті прохання. Також, по групам чернігівським, закидаю туди пост і прошу друзів поширювати це все.

Якось по трошку, десь там, десь там. Танці з бубнами танцюємо, все робимо, бо зараз інакше ніяк не виходить»,- Аліна Єфименко – волонтерка БО «Північний Янгол».

«Ми пишемо смішні ролики, пости пишемо і намагаємось долучатись до якихось акцій, самостійно проводимо ярмарки, вже ось декілька провели, вони були, досить успішні, на попередній ярмарці ми зібрали 100 тис грн.»,- Наталія Орлова (Івкіна) – волонтерка БО «Північний Янгол».

З початку повномасштабного вторгнення війна змінилася, набувши більш технологічного характеру, де сучасні засоби та інновації відіграють ключову роль у бойових діях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Герої Чернігівщини: Дмитро Романченко із позивним «Шаман»

«В основному це РЕБи та дрони, бо зраз війна переходить у фазу, де воює техніка, найголовніше, це захист від ворожих дронів та наша атака.

Досить часто у нас йде паралельно декілька зборів, першочергово йде збір на наших медиків, а потім вже на РЕБи та дрони, у нас є відокремлення по банкам, люди вже самі обирають куди закинути свій донат»,- Ганна Мироненко – волонтерка БО «Північний Янгол».

«Ми вже придбали 2 Mavica нічних, перепрошую, вже 3, ось третій тільки що поїхав, і ось ці два попередні Mavicи, вони вже врятували хлопцям життя. Зворушли історія була, коли ми відправили коробку з продуктами, турнікетами, ліки, спочатку доїхала, а потім мені пише дружина військового, що на жаль, звіту не буде, розстріляли позицію, хлопці вимушені були залишити її. А ввечері мені надсилає фото, з нашою коробкою, її чоловік військовий, дуже відповідальний, він знав, що там їжа та турнікети, і він повернувся за нею, забрав ту коробку з тієї розстріляної позиції, а потім написав, що вони були дуже вдячні, бо ця коробка допомогла їм прожити декілька днів, до тижня, поки вони не могли вийти»,- Наталія Орлова (Івкіна) – волонтерка БО «Північний Янгол».

Волонтерки Благодійної Організації «Північний Янгол» постійно збирають кошти на медицину та дрони, для наших захисників. Будь-який внесок важливий—маленьких донатів не буває.

«Головне, щоб були не осторонь, та вірили, що навіть, маленький донат, може творити дива»,- Ганна Мироненко – волонтерка БО «Північний Янгол».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Іра Пономаренко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button