Суспільство (відео)

Комітет NextGen: на Чернігівщині створили першу в області організацію для нового покоління адвокатів (Відео)

Молодіжний комітет NextGen запрацював на Чернігівщині. Це перша організація в області, яка об´єднує молодих адвокатів. Такими вважаються фахівці віком до 35 років.

«Але сьогодні ми можемо побачити, що в нас присутні адвокати, які молоді душею. Це адвокати, які щойно отримали свідоцтво про заняття адвокатською діяльністю. Тому що адвокатів визначають не тільки за віковим цензом, а ще це адвокати, які здійснюють свою діяльність до трьох років. Така традиція започаткована нещодавно в Україні. Чернігівська область також приєдналася. Цей комітет нового молодого покоління функціонує в структурі Національної асоціації адвокатів України», — Галина Якуба, голова Ради адвокатів Чернігівської області.

«У нашому університеті не вчать, як вести власну справу, як спілкуватися з клієнтами. І ми хочемо розказати адвокатам не тільки, як читати закони, а вже дати більш практичні навики від колег, які це проходили. Щоб ми пришвидшували наш розвиток загалом», — Сергій Барбашин, голова комітету UNBA NextGen.

«Добре, що ми всі знаємо теорію, ми складали кваліфікаційні іспити, але на практиці це зовсім інше. Завдяки лише сарафанному радіо можна було знайти знайомих, які дали б відповіді на запитання. А саме таке обєднання дає можливість поспілкуватися адвокатам, які вже мають досвід, і тим, хто тільки розпочав свою діяльність», — Анна Василенко, адвокат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Запальне свято та пісня про матір: адвокати Чернігівщини з розмахом відсвяткували свій день (Відео)

На представленні діяльності комітету правники Чернігівщини не тільки ознайомились із його роботою. Адвокат із 12-річним досвідом Катерина Ковалевська поділилася з ними своїми секретами.

«Для адвоката є певні репутаційні ризики, які в його роботі не дозволяють йому бути знаним, відомим. Або ж навпаки. Так от, сьогодні ми поговоримо про ризики в діяльності адвоката, поговоримо, з чого складається репутація. А також розробимо спільну стратегію, як поводитися в соціальних мережах, в інтернеті, аби мати і клієнтів, і аби імя було звучним», — Катерина Ковалевська, заступник голови комітету UNBA NextGen.

До обласного комітету вже увійшли 26 молодих адвокатів. Галина Якуба розповіла, що до нього можуть долучатися також юристи, студенти та всі, хто ухвалив рішення в майбутньому стати адвокатом.

«На сьогодні хоча регіональне представництво в Чернігівській області є 17-м по Україні, але за чисельністю адвокатів, які активно працюють і працювали над складанням плану заходів, ми на третьому місці в Україні», — Галина Якуба, голова Ради адвокатів Чернігівської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа життя, кримінал і ночівля на роботі: чернігівські адвокати розповіли про реалії професії (Відео)

План діяльності комітету молодих адвокатів Чернігівщини розробляється у тісній співпраці з молодими адвокатами. Вже заплановано низку заходів, які будуть відбуватися як офлайн, так і онлайн.

«Кількість їх буде обмежена у звязку з карантином. Перша тема – це буде запрошена суддя Антикорупційного суду. Захід відбудеться 17 жовтня. Інший захід відбудеться в листопаді. За міжнародною практикою. Ми порушимо такі питання, як скарги до Європейського суду з прав людини та різні важливі аспекти», — Тетяна Веремій, регіональний представник комітету UNBA NextGen у Чернігівській області.

Надалі адвокати Чернігівщини зможуть обмінюватись досвідом із колегами по всій Україні завдяки проведенню спільних заходів і спілкуванню через спеціальні чати. Окрім цього, вони перейматимуть знання й у європейських адвокатів.

«Ми є членами міжнародної організації Європейської асоціації молодих юристів. ми здобули можливість проводити міжнародну літню конференцію для молодих адвокатів і юристів з усієї Європи. Цей захід проходитиме в Києві. У звязку з пандемією цей захід перенесено на наступний рік», — Сергій Барбашин, голова комітету UNBA NextGen.

Як повідомив Сергій Барбашин, сюди запросять представників усіх регіонів України, зокрема й Чернігівщини.

Журналіст: Ольга Лазун

Оператор: Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button