Суспільство (відео)

Комунальна безгосподарність: «комерційні» КП обласної ради мають працювати на благо Чернігівщини (Відео)

Обласний бюджет – а це утримання освіти, медицини, спорту, культури та багатьох інших сфер і їх працівників, – роками недофінансовується, зокрема і через безгосподарне управління комунальним обласним майном. До прикладу, фармація, ліси та здача в оренду, що зазвичай у приватних руках приносять багатомільйонні прибутки, в комунальних дають нуль гривень.

«Тих, що можуть приносити прибуток в обласний бюджет, небагато. Це комунальне підприємство «Діловий центр», це «Облагроліс» і «Ліки України». На сьогодні жодне з цих підприємств практично не дає в бюджет жодних надходжень», — Юрій Музика, депутат Чернігівської обласної ради («Наш край»).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині зупинили грандіозну фармацевтичну аферу: аптеки «Ліки України» знову стануть комунальними (Відео)

Одна з найбільш прибуткових сфер у світі – фармацевтична галузь – на Чернігівщині взагалі здається в оренду приватним структурам. А щоб відновити справедливість і повернути аптечну мережу «Ліки України» в комунальну власність, потрібні роки.

«Ми протягом чотирьох років боролися за відновлення і повернення в комунальну власність цього підприємства, і днями Верховний Суд нарешті ухвалив рішення щодо скасування того неправомірного рішення про передачу в оренду товариству з обмеженою відповідальністю», — Юрій Музика, депутат Чернігівської обласної ради («Наш край»).

Представники політичної партії «Наш край» акцентують на необхідності господарського управління ресурсами, якими відає обласна рада.

«Якщо бюджет не отримує, то ефективність роботи цього підприємства і необхідність цього підприємства викликає сумніви», — Юрій Музика, депутат Чернігівської обласної ради («Наш край»).

КП «Ліки України» – це лише один із прикладів, коли комунальне майно банкрутується, а потім передається в приватні руки. А в результаті страждають від такої діяльності всі громади Чернігівщини.

Журналіст — Олег Дешура

Оператор — Михайло Пронін

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button