Суспільство (відео)

Комунальні баталії: у Чернігові кілька будинків залишилися без води (Відео)

Вода з крана не тече – ні це не повоєнні реалії, а сьогодення мешканців кількох будинків у мікрорайоні Масани. Усе через непрацюючу насосну станцію, що обслуговує ці будинки. Оскільки немає необхідного тиску, вода в мережі вище першого поверху не підіймається.

«Зверталися уже до всіх, до кого можна було. До водоканалу – на гарячій лінії нам взагалі сказали, що там якась поломка, тобто вони не знали, в чому справа. Потім до нас приходив пан Грищенко, пофотографував і сказав, аби люди поки що набирали воду з кранів для поливу газону, що встановлені на вулиці. А вони вирішуватимуть питання.

Тут дуже складна ситуація, вона вже тягнеться з 2012 року.

Ця підстанція незаконно підключена, тобто насосну станцію приєднали до електричної мережі. З 2012 року, можна сказати, відбувається незаконне споживання електроенергії водоканалом»,- Андрій Гредасов, керівник ОСББ будинку по вул. Красносільського.

Керівниця ОСББ іншого будинку також підтверджує, що ситуація триває вже давно, а рішення так і немає.

«Все почалося з «Домобудівника», він побудував підстанцію, яка після його банкрутства перейшла у власність ТОВ «Чернігівський ДБК». Потім її викупив ТОВ «БВФ «КРАТОС ПЛЮС», щоб продовжити заморожене будівництво. І коли через воєнні дії будівництво припинилося, то виявилося, що рахунки продовжують надходити. З’ясувалося, що до електричної підстанції було підключено і насосну станцію КП «Чернігівводоканал», вона належала їм з 2018 року за рішенням міської ради»,- Ангеліна Мороз, керівниця ОСББ будинку по вул. Красносільського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівцям відшкодують кошти за знищені рашистами вікна (Відео)

Свою позицію з цього питання КП «Чернігівводоканал» розмістив на Facebook-сторінці. У ситуації винними вони вважають забудовника ТОВ «БВФ «КРАТОС ПЛЮС», що є власником електричної підстанції.

«ТОВ «БВФ «КРАТОС ПЛЮС» на початку липня надало необхідні документи підприємству для розробки проєктної документації об’єкта, що приєднується до мереж АТ «Чернігівобленерго» №83-07-2022 (№28/235/01-14 від 08.07.2022), де була виділена дозволена потужність 20 кВт для підвищувальної насосної станції холодної води по вул. Красносільського, 47А з другою категорією електропостачання.

Однак на стадії погодження улаштування обліку електричної енергії копія схеми для погодження була надана 10.08.2022, ТОВ «БВФ «КРАТОС ПЛЮС» 15.08.2022 було проведено припинення електропостачання до підвищувальної насосної станції холодної води по вул. Красносільського, 47А, внаслідок чого без водопостачання залишилися приблизно 400 мешканців багатоквартирних будинків 37, 45, 47, 49 та 51 по вул. Красносільського в м. Чернігові».

У компанії «КРАТОС ПЛЮС» прокоментувати ситуацію відмовилися, лише повідомили, що не мають жодних договірних відносин із КП «Чернігівводоканал». А тому подібні звинувачення також вважають безпідставними.

У міські раді прокоментувати ситуацію на камеру також відмовилися, але повідомили, що про проблему знають і будуть створювати профільну комісію, аби вирішити питання.

І поки власники кивають один на одного, через це абсурдне питання страждають люди, які і так у своїх будинках пережили період активних бойових дій, а тепер змушені знову набирати воду в ємності та носити її до осель.

«Вони між собою не можуть розібратися, в результаті п’ять будинків залишаються без води. Я вважаю, що це неправильно, я розумію, якась би поломка була, воєнні дії, обстріли. Але ж нічого такого немає, а люди влітку без холодної та гарячої води»,- Андрій, керівник ОСББ будинку по вул. Красносільського.

Люди бідкаються – чиновники розводять руками!!!

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Марина Кирієнко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button