Суспільство (відео)

Протистояння на Магістратській: судові позови та маніпулятивні заяви (Відео)

Протистояння між Чернігівською міськрадою і Чернігівською військовою міською адміністрацією триває. При чому, окрім медійної війни, розпочалася боротьба в площині юридичній. На сайті Чернігівської міської ради опублікована доволі різка заява виконувача обов’язків міського голови Чернігова Олександра Ломако, в якій йдеться про те, що буцімто військова адміністрація через суд вимагає від понад 10 тисяч містян повернути виплачену з бюджету одноразову матеріальну допомогу.

  • Чиновникам Чернігівської військової адміністрації, зокрема пану Брижинському, не сподобалося рішення міської ради про зміни до бюджету, які ми ухвалили на сесії 30 березня. Всі ці зміни пан Брижинський оскаржує в судовому порядку. Фактично Чернігівська міська військова адміністрація через суд вимагає від десяти тисяч містян повернути виплати з бюджету, підвищити тарифи на проїзд, а також забрати кошти на підтримку ЗСУ. Хіба це позов в інтересах людей і міста? Ні, навпаки. Це ще один крок, щоб дестабілізувати ситуацію в Чернігові та заблокувати роботу обраної міської влади.

Начальник міської військової адміністрації Дмитро Брижинський, зі свого боку, зазначає, що така голослівна заява – ні що інше як маніпуляція, і слова Олександра Ломако не відповідають дійсності.

«Пан Ломако вкотре цинічно маніпулює свідомістю мешканців міста. Він звинуватив військову адміністрацію в тому, що ми маємо намір призупинити соціальні виплати, виплати військовим. Це не відповідає дійсності. Мій позов стосується лише розмежувань повноважень між військовою адміністрацією та міською радою», — начальник Чернігівської міської військової адміністрації Дмитро Брижинський.

Також під час свого звернення Дмитро Брижинський наголосив, що програми соціальної підтримки, затверджені міською радою, він вважає актуальними та важливими для містян.

«Маніпулятивні заяви, нібито військова адміністрація бажає скасувати всі соціальні виплати, обмежити соціальні програми, не відповідає дійсності. Всі ці соціальні програми наразі дуже доречні, вони залишаться, але мають бути виконані в межах чинного законодавства», — начальник Чернігівської міської військової адміністрації Дмитро Брижинський.

Протистояння на Магістратській триває і набирає щоразу більших обертів. Який фінал буде в цієї історії, наразі незрозуміло. Утім, ми продовжимо стежити за її розвитком і повідомлятимемо про нові повороти.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button