Суспільство (відео)

Комунальний «футбол»: у Чернігові цілий будинок платить за гарячу воду, але залишається без неї (Відео)

Майже пів року жителі будинку по вулиці Івана Мазепи, 37 не можуть добитися технічного рішення від двох обслуговуючих контор, що дало б їм можливість користуватися гарячою водою.

«Факт у тому, що гарячої воли немає. Помитись нереально. Ми гріємо воду в каструльках, згадуючи радянські часи, як нас батьки мили», — Ольга Марчук, живе в будинку без гарячої води.

«Коли ми зателефонували до ТЕЦ, з ТЕЦ нас відправили до ЖЕКу. ЖЕК нас відправив до ТЕЦ», — Ольга Марчук, живе в будинку без гарячої води.

Людей постійно відфутболюють від однієї організації до іншої. Не можуть знайти зону відповідальності. І ті, й інші запевняють, що на їхньому відрізку все добре.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Комунальники дезінфікують напівпідземні контейнери для сміття

«Станція працює в плановому режимі. Джерело генерації тепла – єдине для всіх наших споживачів. Якщо є проблема, то вона може бути лише всередині самого будинку. За стан внутрішньодомових систем відповідають або жителі, або житлово-експлуатаційна організація, або ОСББ. Не може бути проблеми в нашому підприємстві з однієї простої причини: ТЕЦ одна і з неї один вихід по системі», — Олексій Щербина, генеральний директор ТОВ Фірма «ТЕХНОВА».

«У будинку проблеми немає. Проблема є до будинку. Це означає, що постачальник комунальної послуги повинен виконати низку заходів якихось», — Руслан Сусло, головний інженер КП «Новозаводське».

Комунальники говорять про відповідальність постачальника послуги, фірми «Технова», адже самі вже проводили  «експерименти», що підтверджують: домова мережа в нормальному стані.

«Поставили на примусову циркуляцію. За умови примусової циркуляції дім працює. Тому сьогодні ми зустрічалися з представниками фірми «Технова». Циркуляції немає на будинок. Тобто в зворотному трубопроводі повинен тиск бути нижчим ніж у подавальному. А він практично рівномірний. Регулюється це з теплопункту. В теплопункті стоять насоси. І насосами це регулюється», — Руслан Сусло, головний інженер КП «Новозаводське».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Комунальники розчистили зливнівки в Чернігові (Фото)

У КП «Новозаводське» в пошуках істини вже навіть прибрали лічильники на трубопроводах.

«Була така ймовірність, що, можливо, через те, що встановили лічильники, вони «забилися», тому немає циркуляції», — Руслан Сусло, головний інженер КП «Новозаводське».

Зараз чекають, чи вжиті заходи принесуть свої плоди. А в той час, як усі чекають, жителі продовжують приймати прохолодні душі та платити за гарячу воду.

«За гарячу воду платимо, квитанції приходять регулярно. Заборгованості жодної ніколи не було. У зв’язку з гарячою водою просили перерахунок зробити, і в ТЕЦ нам пояснили, що перерахунок проходив в грудні, в січні. В січні на 7 гривень перерахували. Заплатили 200 гривень. – Заплатили на 7 гривень менше? – Так. На 7 гривень», — Ольга Марчук, живе в будинку без гарячої води.

Здійснені перерахунки, за словами жителів будинку, просто мізерні. Загнані в безвихідь люди обіцяють писати листи та йти по пояснення до міського голови, адже структури, які спільно на ранкових нарадах у мерії доповідають, що «все добре», ніяк не можуть порозумітися в робочих умовах.

Журналіст — Олег Дешура

Оператор — Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button