Суспільство (відео)

Конфлікт Дериземлі та директора спортшколи: взаємні звинувачення в корупції (Відео)

Спортивний скандал вибухнув у Чернігові. Причина — начальник управління сім’ї, молоді і спорту Андрій Дериземля не продовжує контракт із директором спортшколи «Фортуна».

«Штучно створена ситуація у нас виникла. Створена Андрієм Дериземлею. Він і два тренера наполягають на тому, щоб мене звільнити. Чому є бажання мене звільнити, тому що я не хочу брати участь у незаконних схемах», —  Ігор Мараденко, директор ДЮСШ  «Фортуна», тренер із дзюдо.

Сам начальник управління всі звинувачення відкидає. Мовляв, не хоче працювати з цим директором «по ділу», і взамін на рішення про «непродовження» контракту підлеглий організував проти нього інформаційну кампанію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Центр реабілітації в «зоні конфлікту»: Мозговий назвав сенсаційну причину звільнення

«Я можу публічно сказати, що я не заробляю ні копійки ні на спорті, ні на молоді, ні на сім’ї. Заказні публікації, які намагаються облити мене брудом, вони виглядають дещо смішно», — Андрій Дериземля, начальник управління у справах сім’ї, молоді та спору.

Директор спортшколи Ігор Мараденко звинувачує Дериземлю в незаконних вказівках. По-перше, усні вимоги перерозподілити кошти на відділення стрільби з лука.

«Додай більше коштів. 30 тисяч. Я кажу, щоб додати, треба в когось забрати. Він мені – ти директор, ти і забери. Кажу, що забрати не можу. Якщо хочете напишіть офіційного листа, і я віддам гроші», — Ігор Мараденко, директор ДЮСШ «Фортуна», тренер із дзюдо.

По-друге, прийняти на облік, а потім віддати обладнання, отримане внаслідок «Бюджету участі». Всі вимоги, за словами директора спортшколи, нібито не підтверджуються документально.

«Які документи? Зроби так. Так можна. Я кажу. «Не можна. Я не збираюсь порушувати закон. Один мільйон чотириста», — Ігор Мараденко, директор ДЮСШ «Фортуна», тренер із дзюдо.

Андрій Дериземля підтверджує вказані ситуації, але трактує їх по-своєму. Мовляв, усе законно. Понад те, звинувачує самого директора.

«Він не виконував вказівки управління, не мої особисті, а саме вказівки управління. Ну і такі речі, про які я не хотів би говорити. За моєю інформацією, цей директор з певними тренерами робить так, щоб кошти, які виділяються, не доходять до дітей», — Андрій Дериземля, начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту ЧМР.

Чим завершиться протистояння — покаже час. Але що однозначно, воно точно не йде на користь чернігівському спорту.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button