Суспільство (відео)

Корисне спілкування, уроки стилю та розваги: в Чернігові пройде третій мамапікнік (Відео)

Зелена зона в парку Хмельницького за драмтеатром перетвориться на центр розваг для чернігівських родин. Цієї суботи в Чернігові проведуть мамапікнік, що розпочнеться о 17-й годині. Він проходитиме третій рік поспіль у межах культурно-просвітницького проєкту «СhAC». І буде приурочений до Тижня грудного вигодовування.

«Відтак, «Молочна неня» відбувається в нашому місті. Ініціатором стала пані Єлєна Олейник. Вона запропонувала просто неба проводити такі фахові розмови задля того, щоб мами розуміли свою потрібність. І знову ж таки, збирається середовище тих людей, які зацікавлені в цій темі», — Катерина Литвин, начальник відділу туризму та промоції міста управління культури ЧМР.

Говоритимуть не лише про грудне вигодовування. Від фахівців батьки зможуть дізнатися корисну інформацію, наприклад, про щеплення для малечі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мапа подій до Дня Незалежності України: що заплановано для чернігівців

«Ми запрошуємо Любов Фіалковську – це дитячий педіатр, яка може надати корисні поради для молодих батьків, котрі цікавляться не лише темою грудного вигодовування. Крім того, дитячий психіатр. Якщо говорити про європейські країни, то вони давно не соромляться звертатися по допомогу до таких фахівців. Тому ми поступово привчаємо батьків не боятися, не соромитися йти на консультації та ставити питання, щоб комфортне зростання відбувалося в дітей і батьки отримували колосальне задоволення від батьківства», — Катерина Литвин, начальник відділу туризму та промоції міста управління культури ЧМР.

Стиліст Катерина Янтарна розповість мамам про те, як завжди мати гарний вигляд.

«Навчить знаходити час для себе, щоб залишатися найкрасивішою мамою для себе, не лише для своєї дитини, а ще для чоловіка і людей, яких вона зустрічає в місті», — Катерина Литвин, начальник відділу туризму та промоції міста управління культури ЧМР.

Катерина Литвин каже, що для того, аби діти не сумували, поки мами переймають досвід, на захід запросять аніматорів. Для малечі підготували і шоу мильних бульбашок. О восьмій годині вечора діти зможуть подивитися мультфільм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Катерина Литвин про винні традиції «Шабо», білоруську революцію і про те, коли в нас буде музей Чернігова

«Якщо говорити про ту молодь, яка захоплюється танцями, брейкдансом, то о 18-й годині Ярослав Гайовий запрошує на імпровізовану сцену скверу Богдана Хмельницького. О 21-й годині ми запрошуємо наших слухачів на екскурсію від нашої амбасадорки пані Тетяни Литвиненко на екскурсію Марїним гаєм. Це екскурсія з елементом театралізованості. Можна буде послухати легенди», — Катерина Литвин, начальник відділу туризму та промоції міста управління культури ЧМР.

Цікавинкою проєкту стане «Безбар´єрна екскурсія на колесах» для молодих батьків. Долучитися до неї можна буде о 18-й годині. Вона розпочнеться біля великого фонтана у сквері Богдана Хмельницького. Маршрут проходитиме через Красну площу до Михайлівської церкви.

«Чернігів прагне бути комфортним для мам, їм не треба думати, де ж той візочок треба піднімати, переставляти. Вони знатимуть, що цей відрізок уже повністю для них готовий», — Катерина Литвин, начальник відділу туризму та промоції міста управління культури ЧМР.

Завершиться захід показом кінофільму біля РАГСу. Для участі в мамапікніку вже зареєструвалися більше як 50 учасників. Долучатися може кожен, заповнивши відповідну гугл-форму. Катерина Литвин зазначає: якщо кількість охочих долучитися до такого заходу буде завеликою, то його проведуть знову. Вона також зазначила, що восени, якщо не завадить карантин, відновить свою роботу «Гараж-пікнік» в інформаційному центрі. Тут татусі зможуть поспілкуватися з фахівцями про тонкощі виховання своїх дітей.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button