Суспільство (відео)

Користування зброєю, перша медична допомога та дух суперництва: «Доброволець FEST» у Чернігові (Відео)

Уже вчетверте в Чернігівському обласному молодіжному центрі провели «Доброволець FEST». До заходу залучили громадські організації та людей, які безпосередньо брали участь у збройному конфлікті на Донбасі.

«Вони передають свої цінності, своє бачення якраз учнівській молоді. Ми завжди про це говоримо. Що волонтери і добровольці протягом півроку стримували агресію, стримували ворога, не жалкуючи своїх ресурсів. Цей приклад унікальний в усьому світі і є чим пишатися. Герої серед нас»,- Ірина Сімонова, директор Чернігівського обласного молодіжного центру.

Національно-патріотичний захід проходив у формі квесту. На кожній локації школярі дізнавалися нову для себе інформацію. Далі вони мали виконувати завдання, які для них підготували організатори.

«Перше, що спадає на думку, – це історія добробатів, їхні цінності та чому взагалі це сталося. Це найвагоміша частина цього квесту, тому що тут ми передаємо тодішні хроніки подій, ми передаємо перевірену інформацію якраз для молоді»,- Ірина Сімонова, директор Чернігівського обласного молодіжного центру.

«В мене локація «Відун». Це питання з історії України насамперед. Пов’язані з військовою історією й історією українських добровольців. В мене для них є цікаві запитання, що стосуються героїв України та з Чернігівщини. Мені цікаво, чи вони зможуть дати відповідь. Діти, коли відбувалися події на Донбасі, їх погано пам’ятають, тому що їм було по 9-10 років. І зараз, коли їм про це розповідають справжні добровольці, я думаю, їм це в пам´яті відкладеться»,- Віталій Бурмака, юнацький виховник, представник організації «Юнацький корпус».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Блокпост на кладовищі та тяжкі поранення, що не зламали дух: фронтові будні чернігівських добровольців (Відео)

«Молоді це дуже потрібно, тому що зараз у неї зараз ідуть якісь гулянки, соцмережі. Дуже мало фізичного розвитку, морального. Такі заходи дуже потрібні, щоб наша молодь не деградувала, а росла здоровою, сильною, правильною в сенсі патріотичних та інших цінностей»,- Олексій Кривопиша, доброволець.

Учасники квесту вчилися надавати першу домедичну допомогу.

Дізнавались ази користування зброєю.

«Я вперше тримаю зброю в руках. Мені загалом сподобалося. Інструктаж провели зрозуміло»,- Роман, представник команди «Сіверяни».

«Ми вирішили сюди прийти, тому що хочемо дізнатися більше про наших захисників»,- Ілля, представник команди «Північні коти».

Школярі проходили чимало вікторин. Ветерани бойових дій підготували для команд спортивну локацію, аби подивитися на їхню злагодженість і вміння колективно працювати.

«Буде команда стрибати на скакалці. Ми будемо ставити запитання і за правильні відповіді будемо виставляти певні бали. Запитання будуть на спортивну тему, а також невеликий інтерактив із м’ячем. Можливо, буде додатковий бал від ветеранів або колективна планка з ветеранами.  Наприкінці підготували від ветеранів солодкі подарунки»,- Володимир Мироненко, доброволець.

Національно-патріотичний квест приурочений до Дня українського добровольця. В Україні його відзначають 14 березня.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Ольга Лазун

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button