Суспільство (відео)

Блакитне серце і крапелька дощу: флешмоб у Чернігові інформував про аутизм (Відео)

Хустка, сумка, черевики, парасолька чи будь-який інший елемент одягу обов’язкового блакитного кольору – так сьогодні чернігівці вийшли на роботу і своїм виглядом нагадали, що 2 квітня весь світ інформує людей про аутизм.

«Я сьогодні разом з усіма. Я намалював блакитну краплинку і хмаринку зробив, і пташку», — розповідає учасник соціального флешмобу Олександр.

З нагоди цієї дати в Чернігові  пройшов соціальний флешмоб – перехожим на вулиці роздавали м’які блакитні сердечка.

«Всесвітній день аутизму. Підтримайте акцію і допомагайте цим людям жити …»

М’які сердечка протягом останніх двох тижнів шили люди з інвалідністю, які відвідують громадську організацію «Шанс». 500 символічних іграшок на вулицях Чернігова роздали менше ніж за півгодини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Відкритий Світ» відсвяткував річницю флешмобом

«У мене вся тумбочка повністю обвішана червоними серцями, тепер висітиме оце блакитне сердечко», — говорить житель Чернігова Єгор Трохименко.

«Людей з аутизмом називають дітьми дощу, це особливі люди, які живуть в особливому світі. Ми дуже хочемо, щоб цей світ був ширшим, щоб у них було багато друзів, щоб люди з розумінням ставились до їхніх проблем і вони почувалися повноцінними членами суспільства», — наголошує голова ЧМГО інвалідів «Шанс» Світлана Федорова.

«Завдяки таким дням люди розуміють, що це не хвороба, а це емоційний стан людини. В принципі людина і дитина може пристосуватися до спілкування з довкіллям, якщо вчасно звертати на це увагу батьків і робити різні терапевтичні вправи, брати участь у програмах і навчати цю дитину на рівних спілкуватися з іншими людьми», — зазначає директор Чернігівського навчально-реабілітаційного центру № 2 Регіна Гусак.

Люди з аутизмом не мають фізичних вад і вони такі, як усі, просто заглиблені в себе та по-іншому сприймають цей світ. Організатори акції закликають чернігівців бути толерантними до тих, хто має аутизм, і допомагати їм розкривати світ. До речі, згідно з неофіційною статистикою, в Чернігові проживають приблизно 50 діток з аутизмом.

Журналіст: Яна Титенок

Оператор: Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Правильно! Треба, щоб вони проходили соціалізацію! Молодці!

Back to top button