Суспільство (відео)

Ковідний антирекорд у Чернігові та відновлення роботи навчальних закладів: нарада в муніципалітеті (Відео)

У Чернігові наразі зафіксовано найбільшу кількість хворих на коронавірус за весь період спостережень. Зокрема зараз офіційно зареєстровано 113 таких випадків серед дітей. Про це під час наради повідомив генеральний директор Другої міської лікарні Владислав Кухар.

«Попереднього тижня кількість хворих становила 2425 осіб, що є абсолютним антирекордом у Чернігові за весь період спостереження за цією хворобою. Попередній антирекорд був 43-го тижня минулого року. Тоді було 1990 осіб. Але кількість госпіталізованих на сьогодні становить 89 проти 236 осіб, як на 43-му тижні минулого року. За весь період спостереження за хворобою 840 осіб померли. Із них вакцинованих – 20»,- Владислав Кухар, генеральний директор КНП «Чернігівська міська лікарня №2».

Владислав Кухар також розповів, що зараз темпи вакцинації спадають. Однак деякі чернігівці вже отримують бустерну дозу – це 2663 особи. Вакцинуються і діти. 542 – отримали першу дозу, 338 мають повний курс щеплення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові планують відновлювати звичну роботу навчальних закладів

Говорили і про роботу навчальних закладів. Так, садочки працюють у звичному режимі. Зараз на самоізоляції 14 груп. Проте спостерігається високий темп захворювання серед працівників. Тому можливе призупинення освітнього процесу в конкретних закладах. А от школи наразі працюють у режимі дистанційної роботи.

«Ми вчора збиралися з директорами на нараду… яким чином працювати… й аналізували ситуацію в обласних центрах по Україні. Ситуація така: керуватися рішенням комісії ТЕП і НС, залежно від ситуації, в окремому закладі ухвалювати рішення щодо відновлення освітнього процесу»,- Василь Білогура, начальник управління освіти ЧМР.

Говорили і про опалювальний сезон у Чернігові. Заступник міського голови Віктор Геращенко зазначив, що наразі він проходить у штатному режимі.

«Можливо, виникнуть питання з постачальником 1 березня. Що стосується чернігівської ТЕЦ, то там є питання, тому що в грудні було спожито дуже багато природного газу. За ринковими цінами. За моїми підрахунками це приблизно 200 млн, тому без реструктуризації буде важко сплатити за споживання природного газу»,- Віктор Геращенко, заступник чернігівського міського голови.

Також порушили питання про необхідність створення соціального проєкту для безхатьків й обговорили встановлення меж РЛП «Ялівщина».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button