Суспільство (відео)

Як не спотворити своє тіло: важливі поради чернігівського тату-майстра (Відео)

Культура татуювання набирає дедалі нових обертів. Серед чернігівців шанувальники та противники тату розділились за віковим принципом. Старші – «проти», молодші – «за».

— Погано. Тому що дурні тільки ляпають.

— Нічого хорошого я в цьому не вбачаю. Це ж все-таки тіло твоє.

— Позитивно. Мистецтво як не як.

— Я ставлюся позитивно. Тому що татуювання – це сучасно, це класно.

За словами тату-майстрів, сьогодні в цьому мистецтві відбувається революція. На зміну традиційним зображенням приходять малюнки від першої особи.

«Переважно зараз роблять реалізм, це графіка. За бажанням будь-які. Майстри наші ще малюють кожній людині ескіз», — Альона Сидорова, майстер із видалення татуювань і пірсингу тату-студії «VeAn».

«Ви вибираєте малюнок. Підбираємо розмір, міряємо місце нанесення. Коли вибрали малюнок, то робимо переведення на тіло і дивимось, який вигляд має цей малюнок», — Анатолій Свириденко, тату-майстер тату-студії «VeAn».

Причини зробити тату різні. Кохання, ідентифікація себе, приналежність до якоїсь групи, мода тощо, часто це просто подарунок самому собі.

«Це як подарунок собі на день народження.– Саме ключик. Для мене він означає досягти цілей, що я хочу, щоб були двері всюди відчинені», — Ірина, чернігівка, вирішила зробити тату.

Слід зазначити, що разом з естетичною привабливістю татуювання становить і чимало потенційних загроз.

«Алергічні реакції, гепатити, СНІД – це те, що може стати загрозою в процесі татуювання.  Може передаватись за допомогою самого апарату, яким роблять татуювання», — Аліна Сєрик, дерматолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Священик розповів про ставлення церкви до татуювання

Щоб цього не сталося, клієнту варто самостійно проконтролювати, що всі інструменти, якщо вони одноразові, – нові, якщо багаторазові – оброблені в сухожарах або спеціальними розчинами для дезінфекції. Не завадить ознайомитись із особовою медичною книжкою майстра.

За словами дерматолога, в її практиці звернення щодо проблем татуювання нечасті, приблизно 10 випадків на рік. Здебільшого це алергічні реакції на фарбу.

Саме тату можна робити зі знеболенням, а от із видаленням складніше. Вдаються до нього здебільшого ті, хто має неякісні тату, зроблені «на дому», старі або ті, які залишилися після нещасливого кохання. Процедура дуже болюча.

«Якщо ти видаляєш татуювання, то це більш болісна процедура, ніж нанесення. Це промінь лазера потрапляє тобі на шкіру, вибухає фарба і разом з кров’ю це все вилітає. Тому ми радимо робити це восени, взимку, коли ти носять светри, куртки», — Альона Сидорова, майстер із видалення татуювань та пірсингу тату-студії «VeAn».

Найболючіші ділянки тіла для нанесення і видалення – це спина, шия, ребра, губи, повіки, ділянки шкіри, які ближче до кістки.

За словами тату-майстрів, коли йдеш на таку процедуру, варто добре виспатись, поїсти, не вживати алкоголю, бути здоровим, адже нанесення татуювання – це в будь-якому випадку стрес.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button