Суспільство (відео)

«Краще застрелитися»: чернігівці розповіли, чи варто брати кредити (Відео)

Місце, де вас зустрінуть яскравою усмішкою і посадять на найзручніший в офісі стілець.    Особливо, якщо ви вже звабилися на відсотки, побачені на вітрині, флаєрі чи рекламі. Банкові й інші фінансові установи наввипередки пропонують отримати кредитні гроші на здійснення своєї мрії. ЧЕline поцікавився у чернігівців, чи варто зв’язуватися з кредитними коштами.

-Не варто, бо це дороге задоволення – кредит. А самі користуєтеся? Ніколи в житті.

Краще без кредитів у наш час. Я все життя працювала з грошима, то ні, ніколи не брала, бо теж видавали кредити, я порахувала, що мені треба було взяти 20 тисяч, а віддавати вже 35 потрібно було.

У жодному разі, ви що?! Краще застрелитися, потім все одно знімуть штани, а без штанів погано.

У жодному разі, треба закрити всі ці… як вони називаються… Лише національні банки, лише державні, тільки там треба брати кредит. Оці всі спілки знищити всі до єдиної. По-перше, вони приваблюють молодь, у молоді грошей немає, крадуть у батьків обручки, здають у ломбард, це просто злочин для населення.

Без проблем, простіше з банком, аніж із людиною.

Якби відсотки два, то варто, а як двадцять…А самі колись користувалися? – У колгоспі так. Я працювала в бухгалтерії, то брали без кінця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Атрошенко хоче взяти кредит на майже 7 мільйонів євро

Не беру, я дружина військового, завжди була в достатку, жила завжди добре, кредитами ніколи не користуюся.

Я ніколи не брав і вважаю, що не варто, кредит – це  повісити собі на шию ярмо й тягнути далі. Це ж виходить, що ти більше віддаєш.

— Потрібно державі попіклуватися, щоб відсоток був терпимим, як з іншими державами, в нас дуже висока ставка відсоткова користуванням кредитом, це неможливо.

Розраховувати на свої гроші та відкладати.

Мені здається, що це наче лотерея: ти береш і береш участь, а потім тебе це затягує, так само і з кредитами – раз узяв і потім може затягнути, і може бути неприємна ситуація.

Журналіст Яна Титенок

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Один коментар

Back to top button