Суспільство (відео)

«Кримський міст на біс!»: символічна марка – вже у продажу в Чернігові (Відео)

Марка зі зруйнованим Кримським мостом уже з’явилася в продажу в Чернігові. Урочистої церемонії спецпогашення цього разу в місті не було, її провели в Києві на «мості Кличка», який символічно вистояв, на відміну від Кримського. Утім, поціновувачі марок воєнного часу вже поквапилися зранку на Головпоштамт, аби придбати новинку.

«Збираю весь набір. У мене є і «Русскій воєнний корабль, іді …!» і «Русскій воєнний корабль… ВСЬО!» та всі останні. Всі марки воєнного часу збираю і не тільки. Раніше також збирав, ще за радянських часів. Це моє хобі.

Є місце в Чернігові, де збираються філателісти, то обмінюємося марками – і новими, і старими. У кого яка колекція, кому що потрібно, аби зібрати всю»,- Юрій, філателіст із досвідом.

Катерина, хоча і не має великого досвіду філателії, бо почала збирати марки після повномасштабного вторгнення, утім, розповідає, що колекціонуванням займається вся родина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Укрпошта розпочинає голосування за кращий ескіз різдвяної поштової марки

«Ось яка краса, подивіться, це ми беремо синулі. У нас уже практично кожна колекція є, ось додаємо про Кримський міст. І марки обов’язково збираємо, ось не встигли придбати раніше «Слава Збройним Силам України!», то зараз купую. Ще купа замовлень від родичів, будемо зараз також купувати все, що просили. І собі будемо брати марочки, обов’язково. Будемо брати не тільки «Кримський міст на біс!», а ще й будемо чекати, коли його зруйнують, теж придбаємо таку марку»,- Катерина, збирає колекцію для всієї родини.

Тираж марки налічує 300 тисяч маркових аркушів, або 2,1 млн марок. На понад 80 тисяч клієнти вже зробили передзамовлення онлайн. Як завжди, крім марок і конвертів, ця серія має ще окремий мерч з одягу та магнітів.

«Дуже цікаво, що саме сьогодні, 4 листопада, виповнюється 8 років, 8 місяців і 8 днів, як російські виродки напали на нашу країну. Сподіваємося, що оце символічне часткове знищення мосту буде своєрідним початком нашої Перемоги. На що ми і сподіваємося.

Блок марок коштує 126 гривень, листівка – 10 гривень і конверт, відповідно, 6 та 10 гривень, залежно від того, чи це художній, чи це конверт «першого дня»,- Олександр Бородавко, заступник директора Чернігівської дирекції «Укрпошти».

Ця серія марок не має міжнародної версії, для відправлення за кордон необхідно буде додати на конверт будь-яку іншу марку з міжнародним номіналом.

«Я сподіваюся, що наступні випуски обов’язково будуть пов’язані з нашими звільненими областями. Але, звісно, інтрига повинна зберігатися»,- Олександр Бородавко, заступник директора Чернігівської дирекції «Укрпошти».

Придбати марки можна у відділеннях і онлайн – на сайті «Укрпошти».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Марина Кирієнко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button