Суспільство (відео)

У Чернігові вже перевіряють, чи вам можна засмагати на сонці (Відео)

Від гарячого сонця та спекотної погоди чернігівці ховаються на міському пляжі, ближче до води

«Заїхали подивитись, що тут на пляжі, і залишились засмагати», — чернігівець Володимир.

Та медики наголошують: з 12-ї години і до 15-ї засмагати шкідливо для здоров’я.

«Людина, яка виходить на пляж, повинна розуміти, що це великий ризик захворіти на рак шкіри – меланому, карценому, базаліому шкіри», — лікар-дерматовенеролог Олена Клименок.

Перед початком купального сезону лікарі радять оглянути свою шкіру та дізнатися, чи готова вона приймати сонячні ванни.

«Є 4 типи шкіри: перший тип – це рудоволосі з веснянками голубоокі люди, другий тип – блондини, русяве волосся, голубі очі, сірі, третій тип – кароокі з темним волоссям, четвертий тип – це смагляві, які не схильні до обгорання і можуть тривалий час перебувати  на сонці, перші два типи та діти – в групі ризику», — лікар-дерматовенеролог Олена Клименок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Формула якості: як обрати сонцезахисні окуляр

В обласному шкірвендиспансері вже почали приймати перших жертв сонця – чернігівців, які повернулися з відпочинку із сонячними опіками. За словами медиків, достатньо тричі в житті спектися на сонці, аби опинитися в списку онкохворих. Профілактика єдина – берегти себе.

«Захист одягом, вбрання повинне бути просте, бавовняне, з довгим рукавом, головний убір, просте, зручне, що пропускає повітря, креми з фактором СПФ 50, 100», — лікар-дерматовенеролог Олена Клименок.

Після купання та засмагання Олена Клименок радить добре зволожувати шкіру, аби вона не старіла. До речі, у шкірвендиспансері на дерматоскопі можуть оглянути кожен клаптик вашого тіла, аби дізнатися, скільки літнього сонця не зашкодить вашій шкірі.

Журналіст Яна Титенок

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button