Суспільство (відео)

Критика телеграм-каналів Чернігова, поради влади і стан укриттів: головне з наради ЧМР (Відео)

 «Ну це що має бути в голові, щоб ці дві елементарні речі просто не скласти докупи і не подивитися, що через 40 хвилин уже нічого не було і що це загалом нормально», — Олександр Ломако – в. о. чернігівського міського голови.

Такою промовою виконувача обов’язків чернігівського міського голови розпочалася чергова нарада ЧМР. Говорить Олександр Ломако про діяльність інформаційних телеграм-каналів міста.

«Один телеграм-канал, там 17:08 – повідомлення про аномальну зливу, що таких злив давно вже не було. Відео ЗАГСу нашого, де нічого не видно, все залито водою. А через 10 хвилин – міська рада не почистила зливнівки, знову стоїть вода, їздить транспорт, страждає», — Олександр Ломако – в. о. чернігівського міського голови.

Вся справа в тому, що 7 серпня 2023 року Чернігів накрила потужна злива. Кілька вулиць міста підтопило, це ускладнило рух транспорту та людей. Пабліки-інформатори Чернігова у своїх дописах, а містяни в коментарях до них почали нарікати на бездіяльність відповідальних  структур міста та місцевої влади.

Чистять у Чернігові зливнівки чи ні та чому кожна злива стає для міста потопом – доповідав начальник КП «АТП-2528» ЧМР Руслан Волок.

«Коли йде велика вода, вона тягне сміття за собою – листя, гілки і т.д., це забиває решітки. Учора три бригади їздили по дощу, все прибирали. Вода пішла за 37 хвилин», — Руслан Волок – начальник КП «АТП-2528» ЧМР.

Також анонсували нову хвилю «безпекових рейдів» – відповідно до доручення Кабінету Міністрів України «про повторні перевірки укриттів», у Чернігові від 9 серпня по 25 вересня 2023-го триватимуть необхідні перевірки.

«Відбулося засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і поставлена задача органам місцевого самоврядування – до 25 вересня знову перевірити всі захисні споруди та всі найпростіші укриття», — Григорій Годун – начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЧМР.

Одним із завершальних аспектів наради стало обговорення ускладнення руху вулицями Чернігова.

«Є у нас один активний член виконкому, він до мене вчора підходив, знову щодо світлофорів по проспекту Миру, я так розумію», — Олександр Ломако – в. о. чернігівського міського голови.

Вся справа в тому, що наразі на вулицях міста спостерігається значне ускладнення руху транспорту через збільшення автотрафіку та перекриття певних ділянок доріг. Ярослав Куц радить містянам, які невдоволені ситуацією на дорогах, рухатись іншим маршрутом, а в ідеалі – пересісти на громадський транспорт.

«Льотка, Олексієва, з виїздом на Героїв Чорнобиля, а потім Київська – і ти в центрі. Швидше і нема жодних проблем із проїздом. Чому їхати всім туди? Я розумію Масани, вони інакше не можуть, ну, я розумію, хто не знає міста. Але з Льотки абсолютно розумно їхати оцим маршрутом, плюс там світлофор зроблено, дорога нова, там взагалі немає жодних питань. Правильно говорить Саша: користуйтеся громадським транспортом. – Ну, це теж правильно», — Ярослав Куц – начальник управління ЖКГ ЧМР.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button