Суспільство (відео)

Кузьмук, Данилюк, Гагарін: як чернігівці намагались пригадати прізвище першого українського космонавта (Відео)

12 квітня в багатьох країнах світу відзначають день авіації та космонавтики. В Україні – це свято працівників ракетно-космічної галузі. Ім’я першої людини, що опинилась на орбіті нашої планети, Юрія Гагаріна на слуху у всіх.

А от про Леоніда Каденюка, першого космонавта незалежної України, який у 1997 році здійснив космічний політ на американському шатлі «Колумбія» знають далеко не всі. Леонід Каденюк уродженець села Клішківці, Чернівецької області, але навчався він у Чернігівському вищому військовому авіаційному училищі льотчиків.

Як звали першого космонавта незалежної України?

— Українським? – Каденюк мабуть. – Що ви знаєте про нього?- ой…мало я знаю.

Каденюк здається. – А що можете розказати про нього? – еее….Він полетів разом з американцями у 91 році здається і це все.

Знаєте, хто був першим українським космонавтом?  — Не пам’ятаю, на «к» здається.  – Ну згадайте – я не можу згадати, я на роботу поспішаю.

-Український – Каденюк  — А ви знаєте щось про нього? – знаю, що його Леонідом звуть , навчався у нашому льотному училищі. Я дуже рада, що у нас є такий земляк

Юрій Гагарін , — український! – я не знаю чесно – ніколи не чули таке прізвище як Каденюк? – ні

Ну а як же — Юрій Гагарін,  — український.. – Ааа, український , соромно сказати, — Каденюк – соромно,  але не знала.

Ну так, Гагарін,  — українським — …Кузьмук!  — Каденюк – Вибачаюсь, Каденюк.

Ви знаєте, хто був першим українським космонавтом? — …Каденюк.

До чого ці питання? – День космонавтики скоро – От коли буде день тоді і задасте – Так а ви знаєте, хто був першим українським космонавтом? – ні, не знаю, дівчино

Та я знаю, але зараз вилетіло, на роботу йду. Але ви точно знаєте… — Каденюк – точно.

— Не знаю, я не мріяв стати космонавтом, Гагарін може, ні? Так скажіть мені, щоб я теж знав – Леонід Каденюк – О, буду і я знати і всім розповідати.

— Юрій Гагарін  — А це неправильно – ні? Вони чули це, але прізвище важке, вони не запам’ятали,  ми звичайно розповідали

Данилюк…. – на букву «к» — Каденюк чи як?

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Каденюк не перший а єдиний і мабуть останній космонавт незалежної . А українців в космосі був не один . А ті , що в чернігові навчались і досі літають .

Back to top button