Суспільство (відео)

Лампочне «розжарення»: Кириченко пригрозив ЧЕline судом (Відео)

Чернігівська міська рада запланувала 42 мільйони гривень на благоустрій приватного сектору Чернігова.

80 % з цієї суми готове виділити місто, решту 20 % мають зібрати самі жителі.

Втілення Програми благоустрою обговорювалось профільною робочою групою на нараді в міськраді.

— Міський бюджет повинен профінансувати відповідно 80 % відсотків по вартості проектів 1 мільйон 600 тисяч по 2016 році і по 8 мільйонів, починаючи з 2017 по 2020 роки, і, відповідно, власні та залучені кошти об’єднань співвласників на 2016 рік – 400 тисяч, а далі по 2 мільйони, — Олександр Кириченко, заступник чернігівського міського голови.

Ключові етапи для втілення проектів – це реєстрація об’єднань громадян, які мають зібрати свої 20 %, надалі проводиться експертиза проекту – і місто виділяє свою частку. Шукається підрядчик і роботи з благоустрою запускаються в дію.

 — Органи самоорганізації населення мають бути створені, реєструються, відкривають свій рахунок, на який вносять особисті кошти. Для реалізації проекту укладається тристороння угода між управлінням житлово-комунального господарства, об’єднанням громадян і виконавцем робіт. Якщо люди не перерахують відповідну суму? – Отже, тоді проект не працює, — Володимир Грецький, голова Деснянської районної в м. Чернігові ради.

Цього року заплановано реалізувати 6 проектів з асфальтування доріг і будівництва каналізацій. Завадити цьому можуть тільки погодні умови і те, що об’єднання жителів мікрорайонів може не зібрати своєї частки суми. Про найбільш глобальні проекти 2017 року розказали голови районних у місті Чернігові рад.

— Мікрорайон «Калинівка», на ЗАЗі, каналізація, там близько 7 із половиною мільйонів, —  Володимир Грецький,  голова Деснянської районної  в м. Чернігові ради.

— У Новозаводській районній раді заплановано селище Астра, там 8 мільйонів – це каналізація. І вулиця Московська, це Подусівка. І там каналізація також, — Олександр Атрощенко, голова Новозаводської районної в м. Чернігові ради.

Перчинки насамкінець наради додав її головуючий Олександр Кириченко. Хоч як би це парадоксально звучало, але він не вважає себе винним у ламповій «афері», попри те, що сам сказав, що відповідальний за встановлення світлодіодних лампочок. Більше того, погрожував журналістам ЧЕline судом.

— Я також проводжу певний запис. І якщо воно буде перекручуватись необ’єктивно, то в мене буде своїх доказів достатньо для того, щоб я доказав свою правоту. Тобто «мочить» це добре. Я цього не боюся. Ви також повинні розуміти, якщо картинка показана необ’єктивно, ви також нестимете відповідальність, — Олександр Кириченко, заступник чернігівського міського голови.

Ще статті по темі

Back to top button