Суспільство (відео)

У Чернігові в центральному парку культури і відпочинку живе безхатченко (Відео)


У мороз спить на лавці у спальному мішку. Поряд із центральним парком культури та відпочинку за містком в альтанці живе чоловік. Як він розказує, корінний чернігівець, якому доля влаштувала свої жорсткі випробування.

«Все життя своє я провів у Чернігові. Народився тут. Квартира була тут? – Так. – Як втратили? – Через свою дурість. Шкідливі звички. Наркотики», — Олександр Грищенко, живе в альтанці.

Звернув увагу на Олександра ще влітку чернігівець, який живе поряд із парком. Забив на сполох узимку, коли побачив, що чоловік не змінює місця для ночівлі навіть у лютий мороз.

«Взимку, коли це така ожеледиця була… бачити людину, яка лежить тут, і видно, що вона адекватна… це якось шкода…», — Ігор Чусь, чернігівець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Люди: Безхатченко Юрій: «Я сам занапастив своє життя, але хочу його змінити»

«У житті нема чого робити, якщо ти людям не співчуваєш. Воно повертається до тебе, це закони карми. Якщо не ти, то ніхто не допоможе», — Ігор Чусь, чернігівець.

Коли написав про проблему у фейсбуці, почув багато недобрих слів на свою адресу.

«Я, звісно, наслухався всього на свою адресу… І навіщо воно тобі треба? Попросив зібрати трішки грошей для нього, то написали, що я аферист. Усе як зазвичай – є чернігівці, є чернігівняни», — Ігор Чусь, чернігівець.

Зараз Олександру Грищенку 40 років. Він доволі рано втратив батьків.

«Батьків немає. Мати померла, коли мені було 13 років. Батько помер, коли мені було 23», — Олександр Грищенко, живе в альтанці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Робота для колишніх ув’язнених: як у Чернігові допомагають розпочати нове життя (Відео)

За словами людей, які його знають із минулого життя, він добрий, але через те, що легко підпадає під вплив інших людей, часто потрапляє в проблеми. Раніше сидів у в’язниці за наркотики. Після цього двічі був у чернігівському центрі для безпритульних.

«Перший раз пішли, тому що з дружиною зняли житло, я працював, вона пенсію отримувала. Житло було орендоване», — Олександр Грищенко, живе в альтанці.

Другий раз пішов у реабілітаційний центр, щоб звільнитися від алкогольної та наркотичної залежності. Більше туди не хоче.

Наразі Олександр намагається відновити документи самотужки. На життя і холод чоловік не скаржиться. Мріє знайти роботу та житло.

Доля Олександра є прикладом того, як хороша людина, але без характеру та волі, без підтримки з боку інших, може занапастити своє життя.

Журналіст — Олег Дешура

Оператор — Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button