Суспільство (відео)

Лапки в небезпеці: як убезпечити собачку від впливу дорожніх реагентів (Відео)

Знайомтеся, це Марлі, життєрадісний бігль, одне з улюблених занять якого – розважатися на вуличних прогулянках. Утім, із настанням зими веселі вуличні розваги перетворюються на випробування, адже температура повітря значно знижується, землю вкриває холодний сніг, який розтоплюють із допомогою спеціальних реагентів. За словами власниці Марлі, Світлани Білоус, саме вони й спричиняють найбільше незручностей.

«Це дуже велика проблема насправді. Це ж не просто пісок, туди додають ще якісь хімікати і коли воно все починає працювати й танути, виходить, що він туди наступає і воно починає йому роз’їдати лапку», — Світлана Білоус – жителька Чернігова.

Ветеринарний лікар Анна Федосєєва стверджує, що з настанням зимового періоду саме ця проблема стає однією з тих, із якою найчастіше звертаються по лікування власники тваринок.

«Приходять із тваринами, в яких є подразнення подушечок, у деяких тварин є опіки і різний ступінь травматизації. Тому, так, треба захищати лапки», — Анна Фєдосєєва – лікар ветеринарної медицини.

Звісно, перестати посипати спеціальною сумішшю слизькі доріжки, припорошені снігом, неможливо, адже це насамперед безпека жителів міста. Утім, захистити тваринок від агресивних реагентів потрібно і цілком можливо.

«Тільки віск або ж взуття треба вдягати, але я ж кажу, що для собак неприродно носити одяг або ж носити взуття. Це потрібно або від малого привчати, чого я не зробила, або маємо те, що маємо», — Світлана Білоус – жителька Чернігова.

Ветеринарний лікар Анна Федосєєва радить господарям користуватися спеціальними лікувальними засобами, а в разі погіршення ситуації – звернутися до спеціаліста.

«Є спеціальні креми, є спеціальні засоби на основі воску, абсолютно різні є препарати, в кожній аптеці свої. Тобто не треба кудись їхати, якусь окрему аптеку або ж пункт. У кожній аптеці є свої препарати і там продавець або ж лікар зможе підібрати вам щось», — Анна Фєдосєєва – лікар ветеринарної медицини.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button