Суспільство (відео)

Еко-ялинка в горщику: на Чернігівщині удосконалюють новорічні традиції (Відео)

Нові європейські еко-віяння у створенні ялинково-новорічного настрою активно культивують у Городнянському лісгоспі. Там надають можливість самостійно «добути» новорічну красуню безпосередньо з лісових угідь. Особливо радіють цьому дітлахи.

«Стараємось зробити, щоб для дітей це було свято. Тому основна наша ціль, коли ми створюємо плантацію, щоб діти приїхали зі своїми батьками, вибрали ялинку, спиляли і привезли додому», — Сергій Аніщенко, директор Городнянського лісгоспу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Визначено місця ялинкових базарів: шукайте адресу

Хтось може подумати, що рубати дерева — це погано. Проте фактично це прорідження. Спочатку хвойні садять густо, далі, коли підростають, прибирають зайве і створюється звичайний масив, наприклад, сосни або ялини.

Але це не єдине запозичене ноу-хау від городянських лісників. Там пішли повноцінним еко-шляхом, абсолютно без шкоди природі — ялинки в горщику.

«Європейські віяння до нас приходять. Ми намагаємось їх притримуватись. Ось до нас зі школи прийшли. Подарували ялинку нам, і отримали ялинку в горщику», — Сергій Аніщенко, директор Городнянського лісгоспу.

Переваги – ялинку не потрібно фіксувати, просто наряджаємо горщик. Вона ніколи не засохне. Можна повною мірою насолоджуватись запахом хвої. І найголовніше — після новорічних свят вона не піде на смітник. Якщо дотримуватись температурного режиму, весною ялинку висаджують у грунт.

«Бажано, щоб не дуже близько біля батареї було. Бо від тепла можуть почати розпускатись бруньки. Тоді вона може пропасти», — Сергій Заяць, головний лісничий Городнянського лісгоспу.

Сьогодні ж «ялинка в горщику» користується чималим попитом, який постійно зростає, адже таким чином поєднуються «живі» традиції та бережне ставлення до природи.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button