Суспільство (відео)

Льодова арена в Чернігові: відомо, де побудують, скільки коштуватиме і коли здадуть в експлуатацію грандіозний спортивний об’єкт (Відео)

У Чернігові реалізують масштабний спортивний проєкт вартістю приблизно 190 мільйонів гривень. Місто та область отримають льодову арену. Аналогічні об’єкти планують створити ще у 18 обласних центрах України.

«У межах програми «Велике будівництво», що реалізується по всій країні. Чернігів – у переліку. Планується початок будівництва на наступний рік. Перші місяці 2022 року. Це буде типова льодова арена на 450 посадочних місць. Зі штучним льодом і всією інфраструктурою. Комплексна така споруда. 18 метрів заввишки. Містобудівні умови дають можливість будувати в цьому місці»,- Андрій Шемець, директор департаменту сім’ї, молоді та спорту Чернігівської ОДА.

Місце для будівництва – вільна ділянка біля Національного університету «Чернігівська політехніка». Поряд буде облаштована вся необхідна інфраструктура.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігівській області з’явиться перша льодова арена

«Розміщуватися арена буде безпосередньо на цьому місці. Починаючи від зеленої зони і по паркан. Тут буде стоянка. Сама арена стоятиме тильною стороною до «Політеху». Лицьова частина буде з цього боку. У межах цього проєкту кожне знесене дерево буде довкола льодової арени посаджене. Нові гарні дерева, буде паркова зона»,- Андрій Шемець, директор департаменту сім’ї, молоді та спорту Чернігівської ОДА.

Саме цю ділянку для розміщення вибрали через те, що неподалік готелі, є гарна транспортна розв’язка, і через те, що об’єкт може стати базовим для спортивної молоді «Політеху».

«Транспортна інфраструктура дуже добре розвинена. Тут поруч є кілька готелів, є стоянки. Тобто забезпечена повноцінна інфраструктура, якщо команди заїжджатимуть на навчально-тренувальні збори, туристи. Всі вони поруч зможуть розміститися. Плюс – поруч знаходиться «Політехнічний інститут». Це майже 5000 студентів, які можуть займатися і хокеєм, і фігурним катанням»,- Андрій Шемець, директор департаменту сім’ї, молоді та спорту Чернігівської ОДА.

Пріоритетними видами спорту на арені будуть фігурне катання і хокей. Чернігівці та гості міста з ентузіазмом сприйняли новину про «зимовий палац».

«Позитивно. Для молоді тут… Он один готель, інший готель і «Політех». Тут буде заповнено більше ніж у центрі».

«Це буде дуже круто. Бо в Чернігові такого ще немає».

«Думаю, непогано. Діти будуть кататися. Моя дитина любить кататися на ковзанах».

Працюватиме льодова арена протягом усього року. Завершити її будівництво планують у першій половині 2023-го.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button