Суспільство (відео)

Людей хочуть змусити ремонтувати дороги (Відео)

Компенсація проїзду в маршрутках для інвалідів другої групи на наступний рік була підтримана бюджетною комісією чернігівської міської ради для розгляду на черговій сесії.

Всього управлінням транспорту було запропоновано компенсувати 30 мільйонів для тролейбусів і лише 4 мільйони для маршруток.

— У нас було багато скарг щодо другої групи інвалідів, от вони мають право проїзду, а ми їм не компенсували. І в нас опускався конфлікт перевізника й інваліда. Тому ми на наступний рік вписали другу групу саме для автоперевезень, — Олександр Бельський, начальник управління транспорту і зв’язку міської ради.

Одним із питань, яке бюджетна комісія «зарубала», були доповнення до Програми співфінансування ОСББ. А саме: присутнім не сподобався розподіл коштів за сценарієм 80 % місто і 20 % жителі. Адже для багатьох об’єднань громадян 20 % — це непід’ємна сума, оскільки за умовами програми мешканці мають фінансувати навіть ремонт прибудинкових доріг.

— Якби хтось із нас хоча б десяту частину вклав у ремонт під’їзду, він би відстежував, хто там щось пише або смітить в під’їзді, — Олександр Тарасовець, голова комісії з питань комунальної власності, бюджету та фінансів.

— Давайте навантажимо його, щоб зробили асфальтне покриття. Друге – якщо ви кажете, що людина буде більш відповідальна, то хочу почути, яким чином вона буде відповідальна за асфальтно-бетонне покриття.  Хоч одне ОСББ скористалося програмою 80 на 20 з утеплення будинків? — Ірина Березинець, заступник голови комісії з питань комунальної власності, бюджету та фінансів.

При обговоренні Програми підтримки малого і середнього бізнесу виникла суперечка стосовно того, що в час інтерактивних технологій міська влада викидає 300 тисяч на паперові каталоги для бізнесу. Також на комісії стало гостро питання закладеної в програмі компенсації окремим підприємцям відсотків за кредитами, що більше виглядало як цільова допомога окремим бізнесменам.

— Запровадження програми фінансової підтримки суб’єктів. Тобто роздача грошей 1-2, п’яти суб’єктам.  Обсяг продажу каталогами ми не збільшимо. Всі зараз шукають продукцію в інтернеті, — Олександр Тарасовець, голова комісії з питань комунальної власності, бюджету та фінансів.

У розпал дискусії члени комісії навіть зазначали, що неправильно, коли щонайбільше чотирьом бізнесменам  хочуть компенсувати кредитні відсотки. Загалом у більшості питань представники освоювачів коштів були звинувачені або в необґрунтованих грошових запитах, або відсутності звіту про попередньо витрачені кошти.

— Ті пріоритетні напрями, які, як ви самі казали, дадуть якийсь ефект, були правильні чи неправильні. Якщо були не правильні, то хто за це відповів? А просто написати програму, щоб вона була написана, і витрати по мільйону на рік. Отже, дурні запитання вам задаю, а ви мені також відповідаєте, що я дурень. Так, —   Павло Вовк, член комісії з питань комунальної власності, бюджету та фінансів.

 

Ще статті по темі

Back to top button