Суспільство (відео)

Люди з особливими потребами вийшли на флешмоб (Відео)

«Ми всі рівні, але різні» – соціальний флешмоб під таким гаслом пройшов у парку біля пішохідного фонтана. Таким чином люди з особливими потребами та їхні рідні заявили про своє право отримувати гарантовані державою соціальні послуги.

«Це денний догляд, догляд удома, побутова та фізична реабілітація, консультування, представництво інтересів. Працівник приходить до них додому, займається годину-дві з дитиною, а мама за цей час може піти в магазин чи куди їй треба», — розповідає директор благодійної організації «Логос» Надія Лозбень.

Наразі в Чернігові понад 90 родин, які потребують подібних послуг, але поки що не можуть їх отримати, адже немає фінансування з міського бюджету.

«Наші діти, хоч і не такі, як усі – хтось розмовляти не може, хтось не може обслуговувати себе, – але вони мають такі ж права, як і інші діти, щоб бути разом, спілкуватися, не сидіти в чотирьох стінах. Вийти ж нікуди не можемо, все залежить від мене», — зазначає мама Людмила Ососак.

«Їх не треба жаліти, з ними треба спілкуватися на рівних і допомагати», — наголошує соціальний педагог благодійної організації «Логос» Тетяна Полуянова.

Під час акції в парку організатори облаштували фотозону, проводили майстер-класи. Чернігівці з цікавістю спостерігали за всім, що відбувалось у центрі міста.

«Звісно, це дуже круто, що такі акції проводяться, а дітям хочеться здоров’я побажати».

«Щоб такі заходи проходили частіше, і люди про це знали та розуміли, що така проблема є».

Цього року проект організації «Логос» виграв у бюджеті участі, тому деякі послуги люди з особливими потребами отримуватимуть за рахунок цих грошей.

Журналіст Аліна Клименко

Оператор Дмитро Дриганов

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button