Суспільство (відео)

Яким буде «карантинний» Великдень: настоятель храму розповів про освячення пасок (Відео)

Великдень цьогоріч також буде з присмаком коронавірусу. Але, за словами священнослужителів, пандемія не завадить богослужінням.

«Великодні богослужіння відбуватимуться, як і завжди. Тому що навіть у час такого жорсткого карантину в храмі богослужіння проходять. Чи є люди в храмі, чи немає людей у храмі», — Отець Роман, настоятель Катерининської церкви.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому Великдень святкується щороку в різні дні

Під час заходів традиційно чергуватиме поліція, яка й регулюватиме кількість людей у приміщеннях, дистанцію тощо. Самі священники кажуть, що з храму нікого не виганятимуть. Карантинна безпека повинна забезпечуватися на рівні свідомості. До речі, буде альтернатива перебуванню на службі в храмі.

«Зараз у храмах є озвучення, тому, відповідно, на вулиці буде звук богослужіння. Тож ті люди, які переживають, бояться, можуть стояти на вулиці. Тому що територія навколо храму дає можливість стояти на вулиці і дотримуватись певної дистанції», — Отець Роман, настоятель Катерининської церкви.

Загалом через обмеження в транспорті у вихідні і через те, що служба проходитиме вночі, в церквах не очікується великого напливу людей. Розклад богослужінь буде такий.

«У сам день Великодня, за раніш, о 23.30 розпочинається нічна. О 00.00 хресна хода навколо храму. І, відповідно, Великодня ранкова літургія. І це десь до 3.30, до 4.00. Тоді вже починається освячування пасок», — Отець Роман, настоятель Катерининської церкви.

Настоятель храму зазначає, що людям для освячення паски не варто вибирати саме ранок неділі. Є традиція освячення і в суботу, і протягом дня неділі.

Загалом богослужіння Православної церкви України проходитиме в таких церквах, як П’ятницька, Михайла і Федора та Катерининська, ще на Ремзаводі. Також буде вестися онлайн-трансляція.

Журналіст — Олег Дешура

Оператор — Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button