Суспільство (відео)

В області знайшли того, хто закриватиме «дірку» в бюджеті Чернігівщини (Відео)

У Чернігівській обласній раді провели нараду з керівниками структурних підрозділів управління комунального майна. Основна мета – підбити підсумки роботи управління за перший квартал й активізувати роботу в пошуку фінансів.

«Ми на сьогодні шукаємо нові методи, форми і джерела для надходжень до облбюджету оскільки бюджет прийнятий із мінусом у розмірі 370 мільйонів», — Василь Куліда, начальник управління комунального майна ЧОР.

Присутні на нараді доповідачі, зокрема представники комунальних лісгоспів, ділитися досягненнями не поспішали. В царській манері вони не хотіли не лише називати досягнення, ба навіть «хто вони» залишалося таємницею.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які податки наповнюють місцеві бюджети Чернігівщини

«Можете сказати? – Не хочу. – А можете представитися? – Також не хочу», — невідомий представник комунального лісгоспу.

«Представитися можете? – Потім представлюсь. – Коли? – Після закінчення», — невідомий представник комунального лісгоспу.

«Можете представитися? – Представимося пізніше. – Скажіть, хто ви? – Представимося», — невідомий представник комунального лісгоспу.

Так позиція була не в усіх. Тому дещо з основ звітування вдалося дізнатися.

«Заплачені податки, заплачена зарплата. Оце такі досягнення», — Яків Швиденко, лісничий ДП «Срібнеагролісництво».

«Було збиткове. Зараз воно прибуткове і сплачуємо орендну плату до обласного бюджету», — Олег Обушний, генеральний директор чернігівського «МБТІ».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До бюджету надійшло 17 мільйонів гривень від продажу чернігівського «Хімтекстильмашу»

Серед важливого – керівник управління озвучив інформацію щодо комунальної власності. Так, питання передачі комунальних лісів громадам досі вивчається робочою групою. Пілотний проєкт не пройшов.

«На минулій сесії виносили як пілотний проєкт опробування передачі одного з райагролісів до територіальної громади, але не було проголосовано в залі, тому що виникло багато запитань», — Василь Куліда, начальник управління комунального майна ЧОР.

Також, за словами керівника управління, наразі доля переданої в оренду мережі комунального підприємства «Ліки України» вже вирішена. В управління обласною радою воно вже не повернеться.

«Я на цьому питанні поставив би крапку і взагалі не політизував би цього питання. Тому що організація в оренді цілісного майнового комплексу «Ліки України» є більш ефективніша, більш змістовніша», — Василь Куліда, начальник управління комунального майна ЧОР.

Загалом робоча нарада проаналізувала ефективність роботи управлінців комунальною власністю і на основі цього надалі можуть бути проведені кадрові та управлінські рішення в тих чи інших підрозділах.

Журналіст — Олег Дешура

Оператор — Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button