Суспільство (відео)

У Чернігові ЖЕКи і ЦНАП розповіли, як працюють в умовах карантину (Відео)

Адміністративні послуги чернігівцям, тобто різноманітні довідки, в карантин надаються по-особливому. По-перше, в центрі надання адміністративних послуг усе треба робити завчасно.

«У зв’язку з карантином у нас прийом лише за попереднім записом. Тобто людина приходить на визначений час. Єдине, що зараз людей дуже багато і триває інтенсивний прийом», — Наталія Покідько, заступник начальника Центру надання адміністративних послуг.

Записуються через телефони або через сайт центру. Заходять до будівлі лише згідно з визначеним часом, у масці.

Далі – трохи скоротився час прийому.

«Прийом заявників у нас із 8.30 до 16.30, щоб була можливість впорядкувати документи, і так далі», — Наталія Покідько, заступник начальника Центру надання адміністративних послуг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відкрито нове сучасне приміщення Новгород-Сіверського районного сектору УДМС України в Чернігівській області

Такий графік можна назвати ідеальним, порівнюючи з початком карантину, коли приблизно місяць приймали лише онлайн-заявки, а потрапити на прийом не було змоги взагалі.

Наступне – щоб зменшити присутність людей, впроваджено ноу-хау – скринька.

«У нас перед входом стоїть скринька, люди туди «опускали» свої заяви і ми їх опрацьовували, людям приходила смс і вони приходили та забирали ці заяви тут, у нас», — Наталія Покідько, заступник начальника Центру надання адміністративних послуг.

Отримують заяви вже опрацьовані, тобто потрібні довідки. Більшість відвідувачів центру на його роботу не скаржаться.

«Талон берете і потрапляєте через тиждень. Вас викличуть», — Олена, відвідувачка Центру надання адміністративних послуг.

«Нормально. – Потрапити не важко? – Ні. Мені треба довідочку просто взяти про склад сім’ї і все», — Вікторія, відвідувачка Центру надання адміністративних послуг.

«Можна миритися. – Важко чи легко було потрапити? Ні, вільно. Я прийшла, буквально 10 хвилин чекала і зайшла», — Надія Яківна, відвідувачка Центру надання адміністративних послуг.

Також, із цього понеділка запрацювали «філії» Центру надання адміністративних послуг у більшості ЖЕКів міста. До речі, в приміщенні ЖЕКів, а точніше ЖЕКу, комунального підприємства «Новозаводське», реакція на надані послуги в людей зовсім інша.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відкриття ЦНАПу у Городні переноситься

«Я з п’ятниці їжджу, в мене чоловік помер. У мене таке горе, а я не можу ніде нічого добитися», — Антоніна Михайлівна, хоче отримати послугу в приміщенні КП «Новозаводське».

«У мене мати померла, також не можу взяти довідку. Все закрито. Хоча б оголошення десь повісили», — Олександр, хоче отримати послугу в приміщенні КП «Новозаводське».

Керівник КП «Новозаводське» Віталій Морський розповідати про роботу свого ЖЕКу в карантин не захотів. Послався на зайнятість. Проте після відвідин установи стало зрозуміло, що керівництво тут у робочому дні найбільше шанує обід. За словами відвідувачів задовго до нього тут усе закривається.

«Я прийшла десь без десяти. – Закрито було? – Так. Мені інженери сказали, куди. Я до приймальні – вона зачинена», — відвідувачка КП «Новозаводське».

«Розійшлися люди. Була планірка, вони розійшлися», — Наталія Примак, інспектор із кадрів КП «Новозаводське».

Енергетик підприємства, який не встиг піти на обід вчасно, технічно «відфутболює» журналістів.

«Ви інженер? – А яка вам різниця? – Ви ж у ЖЕКу працюєте, державному… комунальному».

Пояснювати карантинний режим роботи доводиться інспектору з кадрів.

«Ми працюємо як працювали. Лише ми зачинені. Там усюди оголошення є. Всі заявки ідуть через кол-центр. Кол-центр передає майстрам, диспетчеру. – А коли працюватимете у звичному режимі? – Це не до мене питання», — Наталія Примак, інспектор із кадрів КП «Новозаводське».

Загалом повноцінне відновлення роботи всіх комунальних структур, зокрема й ЖЕКів, залежить від активності коронавірусу та впровадження нових або збереження наявних карантинних обмежень у країні.

Журналіст: Олег Дешура

Оператор: Роман Лазун

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button