Суспільство (відео)

Майже 100 тренерів Чернігова з нового року можуть опинитися на вулиці (Відео)

Реорганізація, розпочата місцевими чиновниками від спорту, може призвести до непередбачуваних наслідків.

Зокрема, до втрати тренерів і занепаду дитячого спорту.

Влада поставила умову фізкультурно-спортивним товариствам, аби ті до нового року передали свої спортивні школи в комунальну власність. Інакше фінансування не буде. Проте чіткої відповіді, як саме відбуватиметься процес переходу, чиновники так і не дали, кажуть спортивні функціонери. Запитань більше, ніж відповідей.

— Якщо це наше майно, то вибачте, ми його придбали. Як його передати комусь ? Ті ж човни коштують не одну гривню, — Володимир Примак, голова обласної ради ФСТ «Колос».

—  Хто скаже, що ця реформа дасть позитивний результат ? Що вона буде на папері чи у думці? — Іван Буренко, голова профспілки працівників культури.

Спортивні функціонери запевняють, що фізкультурно-спортивні товариства довели свою ефективність. Це підтверджують результати їхніх вихованців. У товариствах не розуміють, навіщо місцеві чиновники роблять поспіхом таку реорганізацію?

— Важкі часи у нас у країні. Може краще все залишити, як є і не робити ривків з невідомим результатом, що буде далі, — Юрій Сидоренко, Заслужений тренер України.

—  Фізкультурно-спортивні товариства довели свою ефективність і дитячо-юнацькі спортшколи. А у спорті головне результат, — Ігор Григор’єв, голова обласної ради ФСТ «Спартак».

Міська влада пообіцяла вести діалог зі фізкультурно-спортивними товариствами. Очільник міста на засіданні виконкому сказав, що нічого страшного не станеться, якщо не вдасться знайти компроміс. Якщо для мера викинуті на вулицю майже 100 тренерів — це дрібниці, то для чернігівського спорту це обернеться справді катастрофічними наслідками.

Ще статті по темі

Back to top button