Суспільство (відео)

«Я музику любив, але ще більше Україну», – у Чернігові відбувся концерт-реквієм за загиблими музикантами (Відео)

«Пам’ятайте про тих, що згоріли, як зорі…», – із такою назвою під стінами Чернігівського музичного коледжу імені Ревуцького напередодні Дня захисника України відбувся концерт-реквієм, присвячений загиблим вихованцям коледжу.

«Маємо велике горе в колективі. Двоє наших студентів геройськи віддали своє життя за Україну. Цим уславили своє ім’я», — Володимир Суховерський, директор Чернігівського музичного коледжу ім. Л. М. Ревуцького.

Від днів трагічних подій вшановують пам’ять щорічно. Минулого року на стінах коледжу навіть встановили меморіальну дошку з іменами двох хлопців, яким так і не судилось присвятити своє життя музиці.

«Урочисто відкрили меморіальну дошку. На якій імена двох випускників. Це Володимир Близнюк і Ігор Нешко, мій син. На дошці написано «Я музику любив, але ще більше Україну», — Людмила Житнікова, мати загиблого бійця Ігоря Нешка.

«Я сьогодні дуже вдячна музичному коледжу за пам’ять про наших героїв», —Олена Белеванцева, мати загиблого воїна Володимира Близнюка.

За словами директора закладу, крім горя втрати, концерт також присвячений бійцям, колишнім і теперішнім студентам, які повернулися з горнил війни. І цього дня вони з великим болем переживають згадки про втрати побратимів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Всеукраїнський фортепіанний конкурс ім. Левка Ревуцького

«Спогади про товаришів загиблих, які залишились там назавжди. Більше я їх не побачу, все. – Хоронив своїх товаришів, які його прикривали. Життя таке. – Нормально все», — Ростислав Приступа, учасник війни на сході, вихованець музичного коледжу.

День захисника України – свято, під час якого, мабуть, у свідомості кожного українця зринатимуть спогади про загиблих у війні, яка й досі триває. І такі реквієми назавжди стануть вартовими пам’яті наших трагічних сторінок.

«Брате мій.. Слава Україні!», — Олексій Белеванцев, брат загиблого воїна Володимира Близнюка.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button