Суспільство (відео)

Мав психічні розлади: стали відомі подробиці про чоловіка, яка патрульний застрелив у Чернігові (Відео)

Чоловік, котрий загинув від кулі поліцейських у Чернігові, мав психічні розлади й тероризував сусідів. Ті кажуть, мовляв, відколи в нього з’явилася співмешканка – у квартирі постійно були скандали.

14 травня він погрожував зарізати жінку, ще одним ножем кинув у сусіда, а потім напав і на патрульних.

Зазначається, що на виклик через сварку того дня приїхало троє поліцейських. Через двері в помешкання вони чули крик, але їм ніхто не відчиняв, тому вирішили вибити замок. Тоді чоловік із ножами в обох руках кинувся на них.

У патрульній поліції Чернігівщини пояснили, що спершу їхні співробітники намагалися достукатися до дебошира вмовляннями, але той «поводився агресивно, не реагував на заклики поліцейських кинути ножі й не чинити опір».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Патрульний застрелив нападника з ножем: стали відомі подробиці сутички на Жабинського в Чернігові (Фото)

«Якоїсь миті чоловік раптово став наближатися до патрульних, тримаючи ножі у руках, тим самим скорочуючи відстань до поліцейських. І вже тоді вони перейшли від слів до найсуворішого примусу – табельної зброї», – пояснив т. в. о. керівника управління патрульної поліції в Чернігівській області капітан поліції Денис Грищенко.

Водночас мешканці під’їзду кажуть, що тоді чули не один постріл. Чоловік помер до приїзду швидкої. Сусіди додали, що небіжчик зі співмешканкою ніколи не були зразковою родиною, постійно сварилися. За їхніми словами, чоловік був інвалідом – у нього була шизофренія. Він часто лежав у психлікарні, батьки померли.

Але чи правомірно застосовували зброю правоохоронці – тепер з’ясовують слідчі Державного бюро розслідувань. Доля патрульного екіпажу буде зрозуміла за його результатами. Відомо, що поліцейських від роботи поки не відсторонили.

За п’ять років від часу створення патрульної служби – це третій випадок застосування зброї чернігівськими правоохоронцями, і останній став фатальним для нападника.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: ТСН

Ще статті по темі

Back to top button