Суспільство (відео)

Має підвищену прохідність і замінює кілька пожежних машин: чернігівські надзвичайники отримали техніку, що допомагає швидше справлятися з вогнем (Відео)

Нова автоцистерна, що з´явилася в чернігівських ДСНСників, вирушає на гасіння пожежі. Надзвичайники кажуть – цей автомобіль унікальний тим, що має значний запас вогнегасних речовин.

«Має 8 тонн води і 800 літрів піноутворювача. Якщо брати ті старі ЗІЛи, то там до трьох тонн води. Сучасний МАН ми отримали – 4 тонни води, а тут 8. Якщо старої автоцистерни вистачало на 7 хвилин, необхідно було додатково залучати сили та засоби для гасіння складних пожеж, то ця машина може справлятися за 4 автоцистерни», — В’ячеслав Комлик, начальник пожежно-рятувальної частини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині упродовж минулої доби вогнеборці ліквідували 35 пожеж

Автомобіль виготовлений на підприємстві «Пожмашина», що в Прилуцькому районі. Він з´явився у чернігівських надзвичайників наприкінці минулого року. Його сучасне обладнання дає можливість швидше й ефективніше справлятися з вогнем.

«Пожежний автомобіль АЦ-8-50 (63022)-530М. Вмонтований на цій автоцистерні насос імпортного виробництва німецької фірми, що має продуктивність 50 л/с, ще на цьому автомобілі встановлена плаваюча мотопомпа, підйомна освітлювальна щогла має лебідку електричну до 9 тонн, якщо використовувати поліспас, то вдвічі більше – 16», — В’ячеслав Комлик, начальник пожежно-рятувальної частини.

Автомобіль також характеризується підвищеною прохідністю.

«Ця автоцистерна має колісну формулу 6*6, тобто в сільській місцевості, де звичайні автомобілі не доїдуть, то тут за рахунок підвищеної прохідності автомобіль може доставляти особовий склад і вогнегасні речовини до місця виникнення пожежі», — В’ячеслав Комлик, начальник пожежно-рятувальної частини.

В області таких автомобілів три. Вони є в підрозділах Чернігова, Ічні та Борзни.

Журналіст – Ольга Лазун

Оператор – Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button