Суспільство (відео)

Медики без грошей і «чортовому» колесу бути: сесійні баталії в Чернігові (Відео)

Медики Чернігова отримали привітання до власного професійного свята від архієрея Євстратія. Представник церкви під час засідання сесії Чернігівської міської ради подякував людям у білих халатах за боротьбу на передовій у час пандемії коронавірусу.

«Із почесною місією вручення почесних нагород і відзнак нашим медикам до Дня медика від Української Православної церкви»,- Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

До привітань приєднався і міський голова. На жаль, відзнаки мера були лише словесними…

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стартувала чергова сесія міської ради

«Як завжди, ухвалювали зміни до бюджету. І ми, на жаль, почули, що медикам вручають лише церковні нагороди, а гроші на медицину, на жаль, знову не виділили»,- Віктор Бистров, депутат Чернігівської міської ради («Наш край»).

«Аплодисментами стоячи подякувати нашим медикам за роботу»,- Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

«Просто грошей немає. Знайдемо гроші, зробимо. Ви тримайтесь тут, вам хорошого настрою і здоров’я».

В іншому, в забезпеченні видовищ, у мерії вирішили собі не відмовляти. Міська рада 26 голосами «за» підтримала виділення землі під колесо огляду.

«Я вважаю, що це дурість. Взагалі, якщо щось робити, то треба це робити системно. Якщо був проєкт реконструкції Алеї Героїв, то в межах цієї реконструкції, на яку були виділені десятки і сотні мільйони гривень, треба було запланувати та зробити ті роботи, які необхідно. А не переробляти по два-три-чотири рази. І все це переробляється за рахунок платників податків»,- Віктор Бистров, депутат Чернігівської міської ради («Наш край»).

Важливу нішу на сесії зайняли звернення людей у пошуках справедливості. Знову прийшли жителі будинку по Коцюбинського, 84, біля яких поблизу Стрижня хочуть виділити землю під забудову і забрати в людей зелену зону – місце для відпочинку.

«Вони старі, вони до нашого гарного парку, який ви зробили, просто не доходять»,- Оксана Закревська, жителька будинку по Коцюбинського, 84.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На сесії міськради Архієпископ Євстратій відзначив медиків

«Все, що стосується зони відпочинку немолодих людей, там більш ніж достатня площа»,- Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Далі. Чергове ноу-хау стосувалося зміни організації роботи в дитячому садочку №23 для дітей із вадами зору.

«Один із наших дитячих садочків, який був лише для дітей із вадами зору. У ньому будуть відкриті групи загального користування, для всіх дітей міста. Тому це зніме певну напруження серед мешканців будинків, які живуть поруч, центр міста»,- Віктор Бистров, депутат Чернігівської міської ради («Наш край»).

Важливий аспект, на якому акцентували депутати, – щоб діти з вадами зору не постраждали від такого сусідства.

Крім зазначеного, була розглянута низка земельних питань, реорганізовано дві районні ради в місті Чернігові та схвалено інвестиційну програму «Технови».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button