Суспільство (відео)

На транспортній розв’язці між Черніговом і Славутичем нові деформаційні шви (Відео)

На виїзді з Павлівки Чернігівського району завершені роботи із заміни деформаційних швів на транспортній розв’язці на дорозі М-01 Київ – Чернігів – Нові Яриловичі (км 148+233). Цього тижня проїзд шляхопроводом уже здійснюється без обмежень.

Деформаційні шви автодорожніх мостів – конструктивні елементи мостового полотна, що забезпечують вільне переміщення кінців прогонових будов і плавний проїзд автомобільного транспорту над ними. Регулярний контроль за станом деформаційних швів – необхідний захід для безпечного руху автомобільного транспорту й експлуатаційної довговічності штучної споруди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Велике будівництво”: ремонт дороги Р-67 Ніжин – Прилуки (Фото)

Ця ділянка міжнародної траси М-01 Київ – Чернігів – Нові Яриловичі приймає на себе суттєве навантаження трафіку великовагового транспорту. Це так звана об’їзна Чернігова, де вантажівки заїжджають до обласного центру та виїжджають з нього. Крім того, транспортна розв’язка сполучає Чернігів зі Славутичем і всесвітньо відомим нині туристичним об’єктом – Чорнобильською АЕС (дорога Р-56 Чернігів – Пакуль – КПП «Славутич» – Чорнобиль).

Старі відпрацьовані деформаційні шви на транспортній розв’язці були розібрані. Після демонтажу на поверхні балок прогонової будови було влаштовано шар адгезії з полімербетону, встановлена анкерна арматура, деформаційні шви з гумовим профілем, пришовна ділянка загерментизована, влаштовано тонкошарове зносостійке покриття на швах, зроблена термонаплавна гідроізоляція, поперечний лінійний дренаж та асфальтобетонне покриття. Підрядна організація – ТОВ «Будівельна Компанія РЕДДІТО».

У 2020 році у Чернігівській області ремонтні роботи проводяться на 27 мостах (експлуатаційне утримання, поточний середній ремонт, реконструкція).

Служба автомобільних доріг у Чернігівській області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button