Суспільство (відео)

Мер Чернігова критикує міжнародних партнерів України та починає збирати в місті партизанські загони (Відео)

Розмови про повномасштабну війну потіснили розмови про пандемію на щотижневих ранкових нарадах у мерії. Міський голова, який виступає основним спікером, переконує, що «все буде добре», але водночас продовжує нагнітати, звинувачуючи в усіх бідах центральну владу і раз у раз критикуючи міжнародних партнерів України.

«Подивіться на наших партнерів. Риторика одна, економічні дії абсолютно інші. Очевидно, якщо ми сповідуємо цей вектор, то нам треба робити якісь висновки та коригувати трішки риторику й економічні свої дії»,- Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Із ким економічно потрібно дружити Україні, на противагу Європі, міський голова не уточнює. А продовжує скептично оцінювати допомогу країн НАТО.

«Каски отримали? Як захист. 5 тисяч штук. Не отримали ще»,- Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Атрошенко розповів, скільки російських військових зосереджено біля українського кордону

Далі мер висловлює думку, що Міністерство оборони не повинно займатися територіальною обороною.

«Не потрібно було задвоювати дві гілки в частині територіальної оборони. Формувати окрему гілку від Міністерства оборони не варто було»,- Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Він із цими повноваженнями впорався б значно краще.

«Якби повноваження були в мене, вже п’ять тисяч бійців ходили б на плацу маршем і співали б пісень»,- Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

І зважаючи на те, що, на думку міського голови, багато чернігівців нікуди не хочуть записуватися в сенсі тероборони, у нас формуватимуть… партизанські загони.

«Збільшення спискового складу так званих партизанів. Зосередитися саме на формуванні загонів партизанів. Багато людей висловлюють бажання»,- Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Загалом тема потенційного повномасштабного вторгнення стала основною на нараді та відсунула обговорення поточної проблематики міста на другий план.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Михайло Пронін

Ще статті по темі

Back to top button