Суспільство (відео)

У Центрі сучасної онкології з’явиться ще один лінійний прискорювач (Відео)

Чернігівська обласна рада проголосувала за те, щоб дати дозвіл «Чернігівському медичному центру сучасної онкології» на можливість отримати кредит для капітального ремонту центрального корпусу закладу та взяття в лізинг другого лінійного прискорювача – сучасного обладнання для променевої терапії онкохворих.

За словами Юрія Шеня, генерального директора закладу, якщо не ремонтувати, приміщення опиниться в аварійному стані, як наслідок – зупиниться робота всього онкоцентру.

«З облаштування цоколя, водовідведення, ремонтні роботи з укріплення самого приміщення, центрального корпусу. І ремонти даху», — Юрій Шень, генеральний директор КНП «Чернігівський центр сучасної онкології» ЧОР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Покупка року»: як працює лінійний прискорювач у «Центрі сучасної онкології» (Відео)

Сума кредиту – 28 мільйонів гривень. Крім згаданого, ці кошти також підуть на облаштування бункера для нового лінійного прискорювача.

«Другий лінійний прискорювач є нагальною потребою, тому що кількість пацієнтів, котрих ми обслуговуємо, досить велика, і один лінійний прискорювач, який ми маємо, працює в дві зміни, працює на межі своїх потужностей. У разі зупинки навіть на короткотривалий час наші пацієнти страждатимуть», — Юрій Шень, генеральний директор КНП «Чернігівський центр сучасної онкології» ЧОР.

«Апарат працює у нас із перенавантаженням. Якщо за добу ми маємо пролікувати 50 пацієнтів… На сьогодні ж працюємо з перенавантаженням. Це 60 пацієнтів, а іноді 65 за добу», — Наталія Крічфалушій, завідувач відділення променевої терапії  КНП «Чернігівський центр сучасної онкології» ЧОР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найкраща медсестра Чернігівщини розповіла про роботу в центрі сучасної онкології

Другий лінійний прискорювач встановлять на місті списаного застарілого радіологічного обладнання. Його вартість – 43 мільйони гривень.

У закладі, розуміючи нинішні проблеми з дефіцитом обласного бюджету, взялися самостійно вирішувати свої проблеми. Тому замість того, щоб просити фінансування, пішли шляхом кредитування. Склали бізнес-план, порахували, що все окуплять власними надходженнями.

«Якщо ми говоримо про кредит, то ми його виплачуємо протягом 36 місяців. Якщо ми говоримо про відшкодування за лінійний прискорювач, то впродовж п’яти років», — Юрій Шень, генеральний директор КНП «Чернігівський центр сучасної онкології» ЧОР.

Наразі отримавши «добро» від власника, обласної ради, Центр сучасної онкології чекає рішення кредитного комітету щодо надання позики.

Фінансуватиме медичний заклад державний «Укрексімбанк». Основні роботи планують виконати вже цього року.

Журналіст — Олег Дешура

Оператор — Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button