Суспільство (відео)

Ми пам’ятаємо: приклад прадіда-фронтовика, який дійшов до самого Берліна (Відео)

*Імідж

У роки Другої Світової війни 8 мільйонів 250 тисяч українців на різних фронтах відважно боролися заради перемоги над нацизмом. А пам’ять про їхні подвиги не згасла і сьогодні.

«День перемоги завжди залишається національним символом героїзму нашого народу. Стійкість, мужність, самовідданість наших прадідів завжди буде істинним прикладом для наших дітей. Тому наш обов’язок – передавати з покоління в покоління славу про подвиги наших дідів. Бо нема більшої цінності, ніж свобода та рідна земля», — депутат ЧМР («Наш Край») Наталія Хольченкова.

Саме так депутат Чернігівської міської ради з фракції «Наш край» Наталія Хольченкова тепер виховує і сина. Прикладом для хлопця є його прапрадід, який пройшов усе пекло війни танкістом. Служив у розвідувальних військах. Зараз родина зберігає фото з посланнями від фронтовика, які він надіслав просто з Берліна в переможний день 9 травня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розстріляне дитинство: згадки очевидиці про окупацію її села нацистами

«Дуже зворушливі такі написи. Можна тільки відчути, яка ж це була радість, яке це було щастя і які це були емоції. Тому не тільки кожного року, а вже з покоління в покоління ми передаємо. Бабуся – матусі, матуся – мені, а я вже Єгоркові… знає про свого діда і я дуже сподіваюся та впевнена, що він буде передавати своїм дітям», — депутат ЧМР («Наш Край») Наталія Хольченкова.

«Я пишаюсь своїм прапрадідусем Борисом і його пам’ять буде завжди в моєму серці», — Єгор Хольченков

У родині вважають, що прийдешні покоління мають знати про ті часи, аби страшні сторінки історії не повторилися в майбутньому.

Ще статті по темі

Back to top button