Суспільство (відео)

«Ми підтвердили, що готові боротися за нашу самостійність», – учасники Революції Гідності поділилися своїми спогадами (Відео)

Напередодні Дня Героїв Небесної Сотні в Чернігівському обласному історичному музеї провели зустріч, на якій поспілкувалися з учасниками тих подій на Майдані та переглянули фільм про загиблих героїв-чернігівців.

«Кожного року ми згадуємо ці події. Проводимо в нашій музейній експозиції зустрічі з активними учасниками цих подій, збираємо молодь, якій треба нагадувати про ці дні, аби вона зрозуміла, чому це відбулося»,- Сергій Лаєвський, директор Чернігівського обласного історичного музею ім. В. В. Тарновського.

Підсилювала спогади кривавих сторінок Революції Гідності історична експозиція з речами безпосередніх учасників тих подій. Бійці, медики, журналісти – кожен залишав частину «себе», щоб прийдешні покоління не забували нашої історії.

«З одного боку, учасники, бійці. З другого – мирні протестувальники. З третього боку – медики. Однією з перших була зустріч із журналістами в 2015 році, з тими, хто висвітлював усі ці події. За кожною річчю стоїть людина, стоїть доля людини»,- Олександр Бондар, створював музейну експозицію, присвячену подіям Революції Гідності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ніжин стане одним із основних летовищ України

Ті, хто йшов під кулі в ті дні, сьогодні анітрохи не шкодують про це. Адже саме так відстоюють свободу.

«Це не дарма. Нам дорікали, що самостійність України нам дісталась, скажімо так, «на шару». І ми підтвердили, що ми готові боротися за самостійність, за вільну та процвітаючу Україну не тільки на словах чи на якихось заходах, а й на асфальті, в окопах»,- Микола Кривулько, учасник Революції Гідності.

Загалом основні заходи вшанування Героїв Небесної Сотні заплановані на 20 лютого. Так, відбудеться покладання квітів біля меморіальної стели та молебень за загиблими.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button