Суспільство (відео)

«Ми ще Путіна не задавили. Падлюку», – чернігівські митці патріотично відкрили новий арт-центр (Відео)

У Чернігові на базі обласної бібліотеки відкрили новенький арт-центр для місцевих художників-початківців. Складатиметься він із двох кімнат. У його роботі передбачене бурхливе життя, що об’єднуватиме культурну тусовку міста.

«У ході цього проекту ми відкриваємо виставкові зали, де презентуватимуть роботи молоді художники, також будуть арт-студії, де можна буде взяти майстер-класи в уже відомих художників», — розповідає Ольга Костенко, заступник директора Чернігівської обласної бібліотеки для юнацтва.

«Головна його мета – це можливість поєднати глядача з мистецтвом, зробити його більш доступнішим», — зазначає Святослав Подлевський, куратор арт-центру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові відкрилася креативна фотовиставка

Молоді художники, аматори матимуть можливість отримати лекції та майстер-класи від своїх уже шанованих колег. Загалом арт-студію відкривала виставка молодого, але вже відомого художника Євгена Шаповалова.

«Я дуже радий відкривати цю виставку, тут представлені ранні мої роботи в різних жанрах», — говорить Євген Шаповалов, художник.

«Він з’явився – й одразу стало зрозуміло, що він талант. І оскільки Спілка художників дуже немолода, то нам напрочуд приємно, коли наші лави поповнює молоде покоління художників», — відзначає Олена Саченко, художник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У «Голлівуді» відкрилась виставка трансформерів: роботи і діти запалювали під ритми Монатика

Культурна еліта міста вдвічі сильніше раділа такому відкриттю, адже, попри талановитість, потребу в них суспільства і патріотизм, наші творці прекрасного перебувають у жахливій фінансовій прірві.

«На тлі цієї війни. Ми ще Путіна не задавили, падлюку. От коли такий арт-центр відкривається, адже ми знаємо, що мистецтво, особливо в Чернігові, в невеличкому такому загоні. За «спасибі» працюємо, за якісь копійки», — говорить Володимир Матвейцев, художник.

Але, попри проблеми, Library Art Center створено, і, за словами організаторів, він буде жити. Вже сьогодні він запрошує всіх охочих талантів спробувати себе в мистецтві, завітавши до цього острівка культури і творчості.

Журналіст: Олег Дешура

Оператор: Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Один коментар

  1. =Ми ще Путіна не задавили, падлюку=
    С таким мировоззрением, до мытцив — як до неба. Вы бы определились, может, вам в окопы нужны, а не арт-центр?

Back to top button