Суспільство (відео)

Міністерська перевірка: очільник МОЗ виявив порушення на ринку Чернігова та проінспектував медзаклади міста (Відео)

Міністр охорони здоров´я України Максим Степанов відвідав Чернігів. Спершу він перевірив центральний ринок. Тут він звернув увагу, що не всі продавці дотримуються заходів безпеки.

«Більша частина продавців була просто без масок або вони були вниз спущені. Це не має жодного стосунку до виконання правил, заходів безпеки. Я не кажу про такі речі, як температурний скринінг. Жодного епідконтролю не існує»,- Максим Степанов, міністр охорони здоров´я України.

Очільник МОЗ зазначив, що саме ринок став осередком спалаху коронавірусу в Ухані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Степанов виявив порушення карантину на ринку в Чернігові

«Мені здається, що місцева влада в змозі організувати процес торгівлі так, щоб він був безпечним. Що таке неорганізація таких процесів по всій країні? Це 3144 людини, які захворіли за останню добу. От саме це все призводить до питання, чому в нас така кількість людей, які хворіють на ковід-19»,- Максим Степанов, міністр охорони здоров´я України.

Міністр також розповів, що побував у Чернігівській центральній районній лікарні, де наразі перебувають 44 пацієнти з підтвердженим діагнозом «коронавірус» і підозрою на нього.

«Лікарня всім забезпечена. Засобами індивідуального захисту, апаратами ШВЛ, повністю розведений кисень. Узагалі в Чернігівській області сьогодні 11 лікарень визначені опорними, вони розраховані на 502 ліжка. Ще є деякі лікарні в резерві»,- Максим Степанов, міністр охорони здоров´я України.

Він наголосив, що нинішнього запасу тест-систем в Україні вистачить на півтора місяці. Розповів і про постачання до України вакцини від COVID-19 після її апробації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На центральний ринок Чернігова без попередження завітав Максим Степанов з інспекцією

«Є така ініціатива COVAX – це глобальна ініціатива доступу до вакцини. І там чітко прописано, що 20% населення України, забезпеченість приблизно 8 млн доз. Це насамперед група ризику. Захворювання на цукровий діабет або серцево-судинні хвороби. Це обов´язково медичні працівники, освітяни. Це все ті люди, які насамперед мають бути вакциновані»,- Максим Степанов, міністр охорони здоров´я України.

Міністр повідомив, що в бюджеті наступного року збільшать видатки на пакет з онкології. Повідомив і про плани здобути трансплантаційну незалежність України.

«Щоб люди не їздили за кордон лікуватися та на трансплантації. Як органну, так і трансплантацію кісткового мозку. Серед планів Чернігівського центру сучасної онкології – це зробити там і трансплантацію, і трансплантацію кісткового мозку»,- Максим Степанов, міністр охорони здоров´я України.

Максим Степанов розповів і про плани реконструювати будівлю Чернігівського центру соціально значущих хвороб за рахунок коштів Міжнародного банку.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Ольга Лазун

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button