Суспільство (відео)

«Життя починається у квітні»: вийшла друком книга чернігівської письменниці (Відео)

Чернігівські майстри пера продовжують творити навіть у воєнні часи, нещодавно світ побачила третя збірка творів Ірини Морської. Письменниця каже, над збіркою працювала майже чотири роки, але зараз як ніяк важливо відпочивати від буремних подій сьогодення, тож вирішила більше не відкладати напрацювання, а порадувати своїх прихильників новими творами.

«Перша збірка моя була в основному поетична і вийшла друком у 2018 році, називається «Весна з ароматами вишень». Друга вийшла через рік – «Почуття», там уже є і поезія і проза. Третя збірка – «Життя починається у квітні» – з’явилася уже цього 2022 року, тут переважно проза, поезії тут мало, але прозове різноманіття таки широко представлене. Оскільки тут є повість, короткі оповідання, нариси та есеї»,- Ірина Морська, письменниця.

У цій збірці авторка розкриває тему людських стосунків і взаємодії у суспільстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Корюківці збирають підписи за відмову від російської церкви

«В цій збірочці я переважно основному розкриваю людей, тобто їхню індивідуальність, особливості їхніх характерів. Стосунки, взаємодії людей одне з одним. Деякі твори присвячені медичній тематиці, хоч як би це дивно звучало, але тут є і такі оповідання. Історії є як вигадані повністю, так і з реального життя»,- Ірина Морська, письменниця.

Ірина Морська розповідає, що свої твори намагається писати так, аби читачу хотілося їх перечитувати не один раз. У цьому їй також допомагає досвід викладання української мови та перша освіта за фахом – редактор освітніх видань. Тож, окрім написання, вона змогла і зверстати збірку, і відредагувати її. Хоч видавати книжки молодим авторам складно, запевняє: це не завада для її творчості.

«Видатися складно, тим більше у воєнний час, проте я вважаю, що на творчість треба знаходити будь-який вільний момент, коли він є. Щоб поринути якнайдалі від нашого не дуже оптимістичного сьогодення»,- Ірина Морська, письменниця.

Тож побільше поринайте у творчість, надихайте себе приємними історіями та підтримуйте чернігівських письменників.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Марина Кирієнко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button