Суспільство (відео)

Мирослав Дочинець – автор книг «із душею» (Відео)

Мирослав Дочинець є автором близько 20 книг, що стали українськими бестселерами – «Він і вона», «Вічник», «Краєвид із жінкою», «Хліб і шоколад». Його книги викликають довіру читача, їх хочеться перечитувати, адже в кожній із них живе душа.

«Це один із найпотужніших українських авторів. Той, хто творить сучасну українську літературу, хто має свій стиль і свій особливий почерк, його впізнаєш серед тисячі. Одна із найпривітніших і найяскравіших книжок – «Криничар». Історія людини, яка творить сама себе»,голова Чернігівської  обласної організації Національної спілки письменників України Ганна Арсенич-Баран.

Проза Мирослава Дочинця перекладається угорською, словацькою, румунською, польською, французькою, англійською, японською мовами. Українського прозаїка часто порівнюють із всесвітньовідомим бразильським письменником Пауло Коельйо.

«Останнім часом уже кажуть, що Пауло Коельйо порівнюють зі мною. Це жарт, звісно. Але не можна порівнювати письменників. Це, по-перше, нонсенс, а по-друге – ми різні, і це різні світи, різні якісь духовні сенси, ні, це якесь поверхневе порівняння»,письменник Мирослав Дочинець.

У книжках автор розповідає про українські звичаї, про істину буття, а також дає відповіді читачеві на запитання «Чому ми так живемо? Як можна змінити себе на краще?» Сам Мирослав Дочинець стверджує, що серед усього літературного надбання є дві найпотужніші книги, в яких панує і правда духу, і правда життя.

«Це дві книги – «Горянин» і «Мафтей». Два романи історично-психологічно-етнографічного плану. Для мене вони найпотужніші. Але читачі в різних книгах находить своє, свої рецепції і свій світ»,письменник Мирослав Дочинець.

Книги Мирослава Дочинця масово поширюються серед читачів, викликають дедалі більший інтерес за межами України. За романами «Лис» і «Вічник» уже знімають кіно. «Вічник» також інсценізував студентський театр у Лондоні.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button