Суспільство (відео)

Місце для та про жінок: у Чернігові працює жіночий хаб (Відео)

«Якщо описувати одним словом, то це «Happy», адже ми хочемо, щоб кожна жінка була «happy», — адміністраторка жіночого хабу в Чернігові Наталія Силенок.

Місце, де тебе почують, зрозуміють і підтримають, жіноче місце сили або ж просто місце, де ти «happy»: нещодавно в Чернігові розпочав свою роботу жіночий хаб, розташований на Ремзаводі.

«Концепція нашого хабу така, що жінки самі зголошуються, проявляють свою ініціативу та пропонують провести певний захід. І ми або зголошуємося, або відмовляємо. І всі жінки, які тут щось роблять, це їхня ініціатива і вони роблять це безкоштовно», — адміністраторка жіночого хабу в Чернігові Наталія Силенок.

Зустріч із дієтологом, сесії в психолога, розмови з професіоналами про актуальні теми та ще чимало цікавих і корисних івентів – це все відбувається тут, у жіночому хабі. Зазвичай у щоденному розкладі діяльності осередку по кілька занять на різні теми, які проводять різноманітні спікери. Наприклад, під час нашого візиту тут відбувалась лекція з жіночого здоров’я.

«Розклад у нас завжди на сторінці в інстаграмі, там же, у сторіз, можна зареєструватися на наші заходи. У нас є якісь постійні заходи, вони закриті. До прикладу, це «Англійська з нуля», яка відбувається в середу, в нас попередньо люди зареєструвалися і тепер відвідують. Також у нас є закритий захід «Майстерня можливостей», де ми навчаємо жінок, як ставити цілі, як працювати зі своїми фінансовими можливостями», — адміністраторка жіночого хабу в Чернігові Наталія Силенок.

Важлива умова для участі в івентах – реєстрація на захід, адже охочих, зізнається адміністраторка, чимало. Усі заходи в хабі безкоштовні, а для матусь, які на час тренінгу не мають із ким залишити малечу, тут працює дитяча кімната.

«Цьогоріч ми плануємо розвиватися з постійними заходами, такими як групи підтримки, заходами, які поглиблюватимуть ставлення та взаємоповагу до власного тіла кожної жінки, і для того, щоб наша стресостійкість покращувалась, і для того, аби ми були щасливіші», — адміністраторка жіночого хабу в Чернігові Наталія Силенок.

Хаб розпочав свою роботу в листопаді 2023 року. У створення цього жіночого простору, зізнається адміністраторка Наталія Силенок, вкладено чимало сил. Утім, спостерігаючи за результатом, команда розуміє, що виконана робота не була марною.

«Нам пощастило, що дружня організація співпрацювала з латвійською організацією, що допомагає жінкам, які страждають від насильства. Саме в цій співпраці ми змогли створити цей жіночий хаб. Тому що така була наша ідея. Знайшлося класне місце, знайшлися волонтери та фінансові можливості. Таким чином і

Це місце, де жінки можуть бути підтримані, почуті, де кожна може бути собою», — адміністраторка жіночого хабу в Чернігові Наталія Силенок.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button