Суспільство (відео)

Упевненість у собі та тренування всіх груп м´язів: чому східні танці набувають популярності в Україні (Відео)

Східні танці – це не просто красиво й екзотично. Вони неабияк допомагають тримати тіло в тонусі. Про це розповіла Анна Лонкіна, яка 11 років свого життя присвятила професійному заняттю цими танцями.

«Це напрочуд активно підтягує ніжки, сідниці. Тому сказати, що східний танець – це просто якась тряска мінімальна і м’які рухи руками… Це все так, але все це – база. Крім бази, ми задіюємо багато інших рухів, наприклад, балет. Відповідно, навантаження йде на всі групи м’язів», — Анна Лонкіна, керівник студії східного танцю «Каїр», викладач.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Танці для всіх: молоді тренери створили хобі-студію для дорослих (Відео)

Починати займатися східними танцями можна майже в будь-якому віці. Єдине обмеження – не молодші ніж 5-річки. Заняття для малечі тривають від 30 до 45 хвилин. Усі вони базуються на класичній хореографії. Щоб почати займатися східними танцями, не треба мати якісь особливі фізичні дані. Анна Лонкіна запевняє, що головне – бажання. Саме воно допомагає багатьом дівчатам досягати високих результатів. Та східні танці корисні й просто у житті.

«Красива постава, хода, упевненість у собі, упевненість у своїй красі. Вміння просто триматися в товаристві, красиво рухатися. Ці базові навички будуть важливі та корисні для будь-якої дівчинки. І немає значення, пов’яже вона своє життя з танцями чи ні», — Анна Лонкіна, керівник студії східного танцю «Каїр», викладач.

Цього ж можуть навчитися і дорослі жінки, які вирішили займатися східними танцями. До того ж, танці допомагають розслабитися та відпочити від повсякденних проблем.

«Чому я займаюся саме танцями, а не якимось іншим видом фітнесу? Я просто люблю танцювати й рухатися під музику. Для мене дуже важливе поєднання музики та руху. Це дає велике задоволення і життя здається дивовижним, яскравим, красивим, тому моє життя – це танець», — Анна Лонкіна, керівник студії східного танцю «Каїр», викладач.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Студент «Чернігівської політехніки» посів третє місце на чемпіонаті з танців на візках

Анна Лонкіна пояснює, що видів східного танцю дуже багато. Однак їх можна розділити на п’ять базових груп. Зокрема, класичний ракс шаркі, табла соло – це танець під арабський барабан дарбука. Велике розмаїття фольклорних танців арабських країн.

«Четверта група – це фюжн. Поєднання східного танцю з якимись іншими стилями. Це можуть бути бальні танці або навіть хіп-хоп. Усе залежить від фантазії хореографа. І наступне – це шоу, що передбачає використання різних аксесуарів: хустки, мечі, палиці, віяла, крила. І певний сюжет», — Анна Лонкіна, керівник студії східного танцю «Каїр», викладач.

Період часу, за який можна навчитися східних танців, для кожного індивідуальний. Усе залежить від мети. Якщо ж людина вирішила займатися ними професіонально, то тут не обійдеться без регулярних групових та індивідуальних занять, тренування вдома, участь у конкурсах і майстер-класах. Вивчити один танець можна і за 10 індивідуальних занять.

Журналіст – Ольга Лазун

Оператор – Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button