Суспільство (відео)

Мітинг проти новобудови в Чернігові: люди називають прізвища забудовників (Відео)

Приблизно сотня людей зібралась на вечірній мітинг біля будинку по вулиці Савчука, 5. Громаду сколихнула новина – до їхнього будинку планують прилаштувати масштабну прибудову, далі – зведуть ще дві багатоповерхівки.

«Ось збираються прибудову робити, яка завернеться під самі вікна», — Надія Василівна, жителька будинку по вул.Савчука, 5.

«Тут і місця мало – ні кран не під’їде, ні під’їзних шляхів немає», — Микола Михайлович, житель будинку по вул.Савчука, 5.

«Ото на Шерстянці впала одна стіна, а в нас тут попадають усі будинки», —Микола Степанович, житель будинку по вул.Савчука, 5.

Людей лякають як самі незручності періоду будівництва, так і те, що їхні будинки стоять на намивних пісках, тож є загроза старим будинкам.

«Як ми будемо тут ходити? Як наші діти будуть тут знаходитись?», — Людмила Степанівна, жителька будинку по вул.Савчука, 5.

«Будувався на намивних пісках. Пісок укріпляли і всі наші будинки зараз стоять на палях», — Наталія Борисівна, жителька будинку по вул.Савчука, 5.

«На цьому майданчику забір ґрунту має бути. Це десь 160 КАМАЗів тут їздитимуть», — Михайло Миколайович, житель будинку по вул.Савчука, 5.

«Величезна теплотраса йде. Коли здавався будинок 7А, її там ледве побудували», — Наталія Миколаївна, жителька будинку по вул.Савчука, 5.

Кажуть, нинішня котельня не витримає нового навантаження, є загроза пошкодження комунікацій. Усе це хотіли донести до керівництва міста, але на збори від влади прийшла лише депутат від цього округу.

«Ви, може, нас і підтримуєте, але вище рангом хтось, заступник Атрошенка по будівництву чому не прийшов», — Микола Михайлович, житель будинку по вул.Савчука, 5.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повоєнний центр Чернігова: забудована «стометрівка» і «голе» місто

Депутати та активісти заявляють: хтось активно проштовхує рішення щодо забудови. Так були фальсифіковані обов’язкові громадські обговорення, тому люди провели ці збори будинків, на яких заявили про свою незгоду з будівництвом.

«Це громадське обговорення, протокольно ми зафіксуємо думку мешканців. І вже потім на сесію ми надамо ці документи», — Наталія Хольченкова, депутат Чернігівської міської ради.

Щодо забудовника, то тут активісти називають прізвище колишнього депутата Чернігівської міської ради.

«Планується передати земельну ділянку в оренду ТОВ «Інфраструктура С». Стосунок до цієї фірми має колишній голова земельної комісії ЧМР Геннадій Багмут. Директором цього підприємства є його дружина Супруненко Ольга», — Олександр Гашпар, громадський активіст.

Загалом громада налаштована рішуче, і якщо мер та чиновники не прийшли до них, організують зустріч самостійно – на черговій сесії, що відбудеться цього четверга.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Дуже небезпечно будувати на Савчука. Мікрорайон намивний. Стіни в деяких будинках аж до цього часу ще дають тріщини. Будівельні роботи на намивному грунті можуть призвести до руйнаціі стін та цілих під’їздів а можливо й будинків. Якщо депутати приймуть рішення на користь забудовника, то вся відповідальність лаже на них.

Back to top button