Суспільство (відео)

Модернізація шкіл Чернігова та матеріальні виплати: про що говорили під час чергового засідання виконкому (Відео)

Під час чергового засідання Чернігівського виконкому розглянули пакет програм модернізації закладів освіти Чернігова. Ці програми затверджені указом Президента України від 25 травня 2020 року щодо національної стратегії розбудови безпечного середовища в Новій українській школі. Під час виконкому йшлося про три проєкти для чернігівських шкіл: із модернізації їдалень, поліпшення матеріально-технічної бази, а також гігієнічних умов.

«На ваш розгляд виноситься проєкт рішення про погодження проєктів програм модернізації їдалень і харчоблоків у закладах освіти міста Чернігова на 2024-2026 роки. Програма модернізації їдалень і харчоблоків. Дала можливість розпочати системний процес покращення якості та організації харчування в закладах освіти. Фінансування цієї програми по факту залежить від можливостей бюджету. Бюджетом 2024-2026 років пропонується затвердити 75 мільйонів гривень», — Василь Білогура – начальник управління освіти ЧМР.

Утім,наразі точна сума фінансування цих програм із модернізації невідома, адже вона залежатиме від можливостей міського бюджету.

Також під час свого спічу Василь Білогура вкотре наголосив, що наразі освітня сфера міста перебуває в надскладних умовах.

«Унаслідок повномасштабного вторгнення освітня інфраструктура Чернігова зазнала пошкоджень і руйнувань фактично на 75%. Минулого року для того, аби відновити максимально швидко навчальні заклади, підготувати їх до нового навчального року, було залучено всі можливі в законний спосіб види фінансової допомоги: міський бюджет, волонтери, батьки. Всім навчальним закладам було акцентовано увагу на тому, аби будь-яка допомога була максимально прозорою, щоб була можливість надати звітність кожному», — Василь Білогура – начальник управління освіти ЧМР.

Водночас на виконкомі також розглянули запит чернігівських рятувальників на фінансову допомогу для ремонту частин, пошкоджених унаслідок повномасштабного вторгнення.

«Наші рятувальні підрозділи під час повномасштабного вторгнення зазнали руйнувань і на даний час проводяться технічні роботи з відновлення на Жабинського, на Захисників України. Ця програма спрямована на заміну опалення в частині, на заміну фасадно-ролетних воріт, хочемо також у другій частині зробити фасад і в першій», — Ігор Довгопол – начальник Чернігівського районного управління ГУ ДСНС України в Чернігівській області .

Також під час чергового засідання виконкому погодили одноразові матеріальні виплати чернігівцям, які постраждали внаслідок повномасштабного вторгнення; перерозподіл коштів міського бюджету; програми розвитку житлово-комунальної інфраструктури міста.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button