Суспільство (відео)

Молочні ріки: у Чернігові пройшов фестиваль молока (Відео)

Справжнє молочне свято завітало у центральний парк культури та відпочинку.

Вже вдруге тут відбувся щорічний фестиваль молока, де виробники з усієї області презентували свою смачну продукцію.

«Ми представляємо якісну молочну, медову та хлібобулочну продукцію. Крім того, пропагуємо здоровий спосіб життя, здорове харчування та популяризуємо власних виробників», — розповів виконуючий обов’язки директора Департаменту агропромислового розвитку ОДА Олег Кропивний.

Молоко та молочні продукти – обов’язкова складова здорового харчування та здорового способу життя. Адже воно містить життєво-важливі елементи та вітаміни, необхідні для розвитку та нормальної роботи організму. Майже всі національні кухні світу використовують молоко та молочні продукти.

«Молоко дуже корисно вживати дітям. У дорослому віці краще споживати кисломолочні продукти», — радить інженер з якості молочного підприємства Ірина Кононець.

Чернігівці теж активно долучилися до цього свята. Місцеві виробники пропонували спробувати власну продукцію. Дорослим припали до смаку більше кисломолочні продукти, а дітки із задоволенням пили молоко, йогурт та куштували сир.

Молоко посідає значне місце у традиціях та культурному житті українців. Про нього навіть складають народні пісні та співають частівки.

А ще молоко вживають при різних хворобах. Бджоляр Віталій Заворотній розповів про лікувальні властивості молока та меду: «Корисні всі меди. Вони дуже лікувальні. Мед з гречки покращує кровообіг, акація – травлення, органи дихання. Коли людина хворіє, то потрібно вживати тепло молоко і мед».

Крім традиційної ярмарки та дегустації молочної продукції на гостей фестивалю очікує цікава концертна програма, різноманітні конкурси та спортивні змагання. Святкування триватиме цілий день і закінчиться пізно ввечері.

Ще статті по темі

Back to top button