Суспільство (відео)

«Моржування» в квартирах і «диверсанти» в «АТП-2528»: Атрошенко провів нараду (Відео)

Жителям Чернігова найближчим часом доведеться «моржувати» у своїх квартирах, адже опалювальний сезон ще не починатимуть – погодний режим дає змогу економити.

Про це говорили на щотижневій ранковій нараді в Чернігівській міськраді.

«Йшло зниження з четверга, зараз іде підвищення – вчора було 7 і 8. Із завтрашнього дня буде 15 градусів вдень і вночі 7», — розповідає начальник міського відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Григорій Годун.

«У нас, згідно із законом, якщо середньодобова три дні поспіль нижче восьми градусів. У нас є за графіком менше 8 градусів», — наголошує чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

«У нас було менше восьми градусів три дні, але зараз іде підвищення».

А от у дитсадках, школах і лікарнях Чернігова опалення увімкнуть уже завтра. Причому температурний режим там зможуть регулювати самостійно. Принаймні – це обіцяють. Також міський голова надумав здійснити «сольовий експеримент». Мовляв, надихнув його на такі думки прем’єр-міністр Володимир Гройсман. Коли прем’єр був мером Вінниці, то у зимовий період фактично засипав місто сіллю.

«Побачимо, як ми увійдемо в зиму, у нас є пісок, є сіль. Завдання таке. Я хочу перший рік спробувати, хай вибачать нам екологи. Щоб ми більше солі. По температурі дивилися. Ми матимемо чистіше місто, менше витрат буде на те, щоб розкидати цю суміш та зібрати її», — відзначає чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Начальник «АТП-2528» Леонід Сахневич запевнив, що техніка для розкидання піщано-сольової суміші готова.

Працівники, мовляв, також готові до бою із зимовими сюрпризами. Але тут важливо не перестаратися.

«Водії коробки передач не будуть більше ламати? Мені доповідали: там, де була поломка, коли розібрали коробку, то чітко показали, що це неправильна експлуатація», — розповідає чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Також на нараді обговорили стан виконання умов меморандуму чернігівськими перевізниками, реалії з квартирним обліком у Чернігові та фінансові аспекти для молодіжного житлового кредитування.

Журналіст Павло Солодовник

Оператор Дмитро Дриганов

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

2 коментарів

  1. ау водители?соль чистая акаке на машине? а на чистюсинькихх сапоожках?

  2. За@бали! Экономисты хер@вы!!! В квартире уже +14 +15(дом теплый, окна металопласт) И соль свою, в задницу себе засыпте! Хотя-бы по пол мешочка каждому!!! Лучше-бы вместо фонтанов, закупили снегоуборочную технику!!!

Back to top button