Суспільство (відео)

Вулиця ганьби світить тим, хто обклеює стовпи та засмічує Чернігів (Відео)

Не спускатимуть із рук чорні справи горе-рекламникам, які замість того, аби розповсюджувати свої оголошення в передбачених місцях, клеять паперові листівки де заманеться – на стовпах, на зливових трубах, на лавочках і стінах будинків, таким чином поступово перетворюючи Чернігів на неохайне місто.

Це саме стосується й тих, хто кидає сміття собі під ноги, під паркани сусідів або утворює цілі сміттєзвалища. На ранковій нараді в мерії міський голова Владислав Атрошенко озвучив майбутню схему покарання.

 «У нас будинки є на попередження, а далі максимальний штраф всі заходи, які у нас відбуваються у місті, вони не є досить жорсткими й ефективними», — чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

У 2017 році міська влада хоче жорстокіше розправлятися з порушниками порядку. Нині ж сума адмінштрафів, можливо, і не надто кусюча – 340 гривень – мінімум, 1360 – максимум. Це для пересічного чернігівця, якого впіймають на гарячому. А от великі організації можуть сплатити від 800 гривень до майже 2 тисяч. Та ще гірше, що може очікувати за порушення, – пройти вулицею ганьби. Таку практику застосовували вже минулого року.

«Є можливість виправитися розклейнику. Якщо він попався перший раз, то ми йому даємо, наприклад, один район чи вулицю, він бере і зриває об’яви, а потім приносить нам мішки повні, отак і уникає штрафних санкцій», — начальник екологічної інспекції Чернігова Сергій Стринадко.

Цьогоріч екологічна інспекція ловитиме порушників і здійснюватиме рейди спільно з новоствореною муніципальною поліцією. Часто навідуватимуть у приватні сектори, виїжджатимуть і на виклик, коли, наприклад, сусід поскаржиться на сусіда. Екологи просять людей не захаращувати вулиці міста, виносити сміття у спеціально відведені для цього місця, бо не пробачатимуть.

«Не так хочеться штрафувати, як хочеться довести до містян, що місто має бути чистим, щоб люди за собою наглядали, не смітили там, де живуть», — начальник екологічної інспекції Чернігова Сергій Стринадко.

І якщо говорити мовою чисел, торік 31 розклейщик оголошень і 8 посадових осіб попалися на гарячому під час своєї роботи. За це вони понесли адмінвідповідальність. У 2016 році екоінспекція ліквідувала 149 несанкціонованих сміттєзвалищ. Це майже на 50 засмічених місць більше, ніж у 2015-му.

Ще статті по темі

Back to top button