Суспільство (відео)

«Муніципальна варта», «Чексіл», «Градецький» і «ЧеЗаРа» не платять гроші своїм працівникам (Відео)

Підприємства-лідери чернігівської промисловості та сфери обслуговування наразі входять до списків найбільших боржників перед своїми співробітниками. Сьогодні тимчасова комісія з цих питань при обласній адміністрації «викликала на килим» несумлінних роботодавців, щоб підштовхнути їх до виконання взятих зобов’язань.

«Ситуацію в сфері погашення боргів можна характеризувати як доволі стрімке зростання боргів», — Наталія Романова, заступник голови Чернігівської ОДА.

«Найбільшими боржниками є ПАТ «Готель Градецький» – 2,6 млн. гривень. ПАТ «Чернігівський завод радіоприладів», сума боргу 2.5 млн. гривень.– ПРАТ «Камвольно-суконний комбінат «Чексіл». Сума боргу – 1.1 млн. гривень», — Олег Русін, директор Департаменту соціального захисту населення Чернігівської ОДА.

«Я сподіваюсь, що доповіді керівників підприємств покажуть, що є план», — Наталія Романова, заступник голови Чернігівської ОДА.

17 із половиною мільйонів гривень – стільки сьогодні недоотримав чернігівський робочий клас. Причинами боргів називають несвоєчасні розрахунки замовників, невисоку платоспроможність, призупинення діяльності та труднощі з реалізацією. Зокрема в «ЧеЗаРі» нарікали, що недопоставили продукцію до Росії через політичну ситуацію.

«Мені було сказано, що наразі політично це недоцільно. Я зараз із цим звикся і думаю, що все треба здати в металолом або в Десні втопити», — Анатолій Свириденко, генеральний директор «ПАТ «Чернігівський завод радіоприладів».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Із чернігівського підприємства викрали сейф з грошима

Цікаво, що серед антилідерів опинились два підприємства з іноземними інвестиціями – зокрема італійці з «Чексілу» та британський власник айтішної компанії «Роллінг Геймз».

«Він змінив пріоритети в своєму бізнесі, і фінансування повністю припиняється», — Тимофій Мацкевич, директор ТОВ «Роллінг Геймз».

Серед боржників також – молода прилуцька «Муніципальна варта», яка, не так давно створившись, уже не платить своїм співробітникам. Загалом чиновники дорікнули реальному сектору та зобов’язали скласти графіки погашень заборгованостей.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Один коментар

  1. А ДП,,Черниговторф,, задолженность 5 месяцев?

Back to top button