Суспільство (відео)

Муніципальне «прев’ю»: про що говоритимуть під час позачергової сесії ЧМР (Відео)

«У нас немає іншого варіанту, окрім як зібрати позачергову сесію та перезатвердити рішення про бюджет від 30 березня», — Олександр Ломако – в. о. чернігівського міського голови.

Саме перезатвердження рішення «Про бюджет Чернігівської міської територіальної громади на 2023 рік» від 30 березня 2023 року стало основним фактором того, що депутатам доведеться позапланово збиратися на сесію 1 листопада 2023 року замість запланованого на пізнішу дату засідання.

Нагадаємо, 30 березня 2023 року під час сесії Чернігівської міської ради влада міста ухвалила зміни до бюджету на 2023 рік. Ця сесія, до речі, запам’яталася анонімним повідомленням про замінування, відсутністю кворуму (станом на 9:00) та початком її лише через вісім годин, а не в анонсованій 9-й годині ранку.

25 квітня 2023 року під час ранкової наради в міськраді виконувач обов’язків чернігівського міського голови Олександр Ломако повідомив, що Чернігівська міська військова адміністрація планує скасувати це бюджетне рішення міської ради в суді.

Та як нам уже відомо із заяви виконувача обов’язків чернігівського міського голови Олександра Ломако, рішенням суду скасовано бюджетне рішення ЧМР від 30 березня 2023 року.

«У нас є рішення судів першої та другої інстанції, які набули законної сили про скасування нашого рішення від 30 березня про бюджет міста», — Олександр Ломако – в. о. чернігівського міського голови.

Тож тепер депутати змушені збиратися на позачергову сесію ЧМР і врегульовувати це та інші питання життєдіяльності міста.

«Аби не затягувати час і не чекати чергової сесії, яку ми планували на середину листопада, попередньо, ми вирішили провести позачергову сесію», — Олександр Ломако – в. о. чернігівського міського голови.

Загалом же під час засідання погоджувальної ради в мерії обговорили, який вигляд матиме порядок денний сесії. Основні питання – виділення додаткових коштів.

«Є звернення Національної поліції. У них аварійний стан будівлі по Шевченка, 13. Аби вони могли отримати від нас допомогу та почати ремонт на Мазепи, 12, теж треба ухвалити програму, що цьогоріч починати ці роботи. Є звернення від ТРО Чернігова про фінансування 5 мільйонів гривень на придбання, зокрема, дронів», — Олександр Ломако – в. о. чернігівського міського голови.

Також на сесії розглянуть питання позбавлення депутатського мандата обранця від політичної сили «ОПЗЖ» Павла Гармаша. Він добровільно написав заяву про складення повноважень. На порядку денному – також розгляд кількох фінансових програм і звітів. Якою буде чергова сесія Чернігівської міської ради та чи вдасться представникам влади міста ухвалити виважені рішення – дізнаємося зовсім скоро.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button